Total Solutions ontzorgt Scania

Klantverhaal
1 minuut leestijd

“Het was best een grote stap om de controle uit handen te geven. Je komt zelf toch iets meer op afstand te staan. Maar het neemt ook heel veel zorgen uit handen.” Leonie Flanderijn van Scania heeft er geen seconde spijt van gehad de beveiliging totaal aan Securitas uit te besteden. Met Total Solutions kan Scania zich volledig richten op waar ze het beste in is: vrachtwagens maken.

 

 

Dagelijks rijden er tientallen gloednieuwe vrachtwagens van het Europese hoofdproductiecentrum in Zwolle naar klanten. Een manager van Securitas is verantwoordelijk voor de veiligheid rond het gehele productieproces. “We hebben Securitas alles in handen gegeven. Van techniek tot mensen. Dat is een hele doelmatige en efficiënte manier van werken”, aldus Flanderijn.

 

Nieuwste technieken
Securitas heeft bij Scania allereerst een uitgebreide Security Scan uitgevoerd om te bekijken waar de beveiligingsbehoefte uit bestaat. Vervolgens is in overleg een beveiligingsplan op maat samengesteld. “We werken onder meer met radardetectie om de beveiliging te verbeteren, actieve infrarood en de nieuwste cameratechnieken”, vertelt Mike van der Hulst, die als Security Manager namens Securitas bij Scania werkt. “Daarnaast verbeteren we continu de kwaliteit van de beveiliging én besparen we op de kosten.” Beveiligingsmedewerkers van Securitas lopen dagelijks rondes door de productiehal om toe te zien op de veiligheid van de medewerkers. “We controleren onder meer op het dragen van veiligheidsschoenen en de snelheid waarmee bijvoorbeeld heftrucks rijden.”

 

Transparant
Het was onder meer de goede reputatie van Securitas die Scania deed besluiten de beveiligingstouwtjes uit handen te geven. Flanderijn: “Securitas heeft een open en transparante houding.” Ook over de uitvoering is Flanderijn te spreken. Zo schuift Van der Hulst regelmatig aan bij veiligheidsoverleggen van Scania. “Hij draait volledig mee in mijn team. Niets dan lof en zeer grote tevredenheid.”