Securitas viert eerste Dag van de beveiliger met waardering voor alle medewerkers

Nieuwsartikel
6 februari 2024 1 minuut leestijd

Een lekker bakje koffie, een lekker cadeautje en een extra schouderklopje. Tijdens de eerste Dag van de beveiliger op 1 februari werden bij Securitas niet alleen de beveiligers in het zonnetje gezet, maar alle medewerkers van Securitas. 

Iedereen die zich dag in dag uit inzet bij Securitas werd op 1 februari verwend met een doos toffees die symbool staat voor veel meer dan alleen een lekkernij. ‘Tof hé, dat je bij ons werkt! Blij met jou!’, was de boodschap aan al het personeel. Voor Securitas was deze dag een bijzonder moment om al haar medewerkers te waarderen en te bedanken. Want in de beveiligingsorganisatie draagt het hele team gezamenlijk bij aan een veiligere wereld.

Stil staan bij het vak van beveiliger

De Dag van de beveiliger werd door beveiligingsorganisaties in het hele land aangegrepen om stil te staan bij het vak van beveiliger. Ook de Nederlandse Veiligheidsbranche kwam in actie tijdens deze dag die door de particuliere beveiligingssector in het leven is geroepen. Voorzitter Ard van der Steur ging op werkbezoek bij GXO in Oude Meer. Een internationaal opererende logistieke dienstverlener en klant van Securitas. 

In een korte toespraak ging Van der Steur in op het belang van een veilige werkomgeving voor bedrijven als GXO en de toewijding van beveiligers daarvoor. Hij bedankte op deze dag van de beveiliger de ‘dienstdoende’ Securitas-beveiliger Richard Muller voor zijn inspanning en die van al zijn collega’s. Ook uitte hij zijn waardering voor de aandacht van Securitas voor de menselijke kant van het werk. 

Publiek-private samenwerking stimuleren

Van der Steur benadrukte dat het werk van Muller en al zijn collega-beveiligers vooral effectiever kan worden als publieke diensten, zoals de politie, intensiever en vaker samenwerken met gewone beveiligingsbedrijven. Hij beloofde zich tot het uiterste in te spannen voor een betere samenwerking tussen private en publieke diensten op het vlak van veiligheid.