Securitas verzorgt video-oplossing TT Assen

Artikel
1 minuut leestijd

Perfect zicht op het circuit, een professionele mobiele meldkamer en soepel te besturen apparatuur. In samenwerking met International Security Agency (ISA) heeft Securitas dit jaar de toezichtcentrale verzorgd voor de 88editie van de Motul TT Assen. 

Traditiegetrouw staat Assen het laatste weekend van juni in het teken van motorsport. Tijdens de jaarlijkse motorrace op het Circuit van Drenthe werden tussen de 140.000 en 165.000 bezoekers verwacht. De MotoGP vormde – met rijders als Valentino Rossi, Marc Marquez en Maverick Vinales – het hoogtepunt. Daarnaast is met de Dutch TT op zondag tegemoetgekomen aan de lang gekoesterde wens motorsportliefhebbers drie dagen lang op het circuit te ontvangen.

Het circuit van Drenthe

Video-oplossing

De weken voor het evenement is met man en macht gewerkt om de observatie van het circuit op orde te maken. Voor het eerst is ook Securitas daarbij betrokken. ‘In samenwerking met ISA hebben we ons volledig toegespitst op de buitenring van het circuit’, zegt Gerrit van Weeren, Project Manager bij Securitas. ‘Securitas heeft camera-units geleverd voor crowd control, een eventomgeving gebouwd met werkplekken, (spot)monitoren, een smartwall en opnameapparatuur. In feite een mobiele toezichtcentrale in het deel waar het publiek zich begeeft.’

Mobiele camera-units

Het ontwerpen van het projecteringsplan en het plaatsen en inregelen van de camera’s waren onderdeel van de voorbereidingen. Securitas heeft zestien mobiele camera-units geplaatst met dubbele camera’s waaronder thermische en kleurencamera’s. ‘Het plaatsen van de masten is maatwerk’, zegt Eric Bartels, Product Manager Technology & Implementation. ‘En vereist een goede samenwerking met verschillende partijen waaronder de organisatie en de beveiliging van de TT. Onze belangrijkste taak was goed overzicht creëren en een soepele navigatie van de mensenstromen.’

Valentino Rossi

Extra beveiligingsmaatregelen

De beveiliging van de TT is een serieuze zaak. Vorig jaar werden extra beveiligingsmaatregelen getroffen en werd er strenger gecontroleerd op wat toeschouwers meenemen. Dit jaar was de beveiliging volgens de organisatie goed op orde. Zo is er bij de politie extra personeel ingezet en zijn er extra camera’s in de binnenstad en in de omgeving van het circuit geplaatst om toezicht te houden en incidenten te voorkomen.

 

New Call-to-action