Securitas opent trainingslocatie Breukelen

Securitas opent trainingslocatie Breukelen

Nieuwsartikel
1 minuut leestijd

Securitas start als eerste particuliere beveiligingsorganisatie met een opleiding voor medewerkers tot Beveiliger 2 in eigen huis. Woensdag 20 maart werd de trainingslocatie in Breukelen geopend waar Securitas samen met Zadkine Veiligheidsacademie onder andere zij-instromers gaat opleiden.

De nieuwe opleiding van Securitas is niet alleen geschikt voor jongeren maar juist ook voor volwassenen, waaronder zij-instromers. De opleiding wordt binnen één jaar afgerond en is op maat gemaakt. Zo staan er niet alleen theoretische vakken op het programma, maar is er daarnaast aandacht voor Het Nieuwe Beveiligen, de beveiligingsvisie van Securitas waarin een integrale en proactieve aanpak centraal staat.

Verbinding theorie en praktijk

Ruben van Berg, directeur digitalisatie & (proces)innovatie (links) en Dick Swijgman, directeur a.i. Zadkine Veiligheidsacademie.

Eigen opleidingsfaciliteiten in deze vorm en omvang zijn uniek in de Nederlandse veiligheidsbranche. Tijdens de feestelijke opening van de locatie werd de samenwerkingsovereenkomst met Zadkine Veiligheidsacademie getekend. Directeur a.i. Dick Swijgman noemt de samenwerking met Securitas een goede aanvulling op het huidige opleidingsaanbod. ‘Met name de verbinding tussen theorie en praktijk is zeer waardevol. Het maakt het rooster afwisselend waardoor de opleiding leuk is om te volgen en de slagingskans stijgt. Daarnaast kunnen we door het delen van kennis ook onze andere opleidingen voorzien van de nieuwste ontwikkelingen’, aldus Swijgman.

Opleiding Beveiliger

De module betreft de opleiding Beveiliger MBO 2 Crebo 25407 en dan de Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) voor volwassenen. De theoretische beveiligersvakken en generieke mbo-vakken worden verzorgd door Zadkine, de praktijktrainingen door praktijkopleiders van Securitas. De komende anderhalf jaar worden in Breukelen circa 420 leerlingen opgeleid. Daarnaast leidt Securitas in samenwerking met andere roc’s nog eens enkele honderden beveiligers op in Amsterdam, Assen en in het zuiden van het land.

1.500 vacatures

Extra opleidingsmogelijkheden voor beveiligers zijn nodig omdat het marktaandeel van Securitas groeit. Securitas breidt haar team met beveiligingsmensen daarom fors uit. Dit jaar zijn ruim 1.800 vacatures beschikbaar waarvan 1.500 voor beveiligers. Om haar doelstellingen te realiseren is onder andere de website WerkenbijSecuritas.nl vernieuwd.

New call-to-action