Nieuw hoofdkantoor Securitas in Breukelen

Nieuwsartikel
1 minuut leestijd

Securitas gaat verhuizen. Vanaf eind 2020 zal het hoofdkantoor gevestigd zijn in Corridor II, een spiksplinternieuw pand aan de Corridor in Breukelen. Ook de stafafdelingen uit Badhoevedorp, Amsterdam Zuidoost en Utrecht verhuizen naar de locatie die pal langs de A2 en het spoor ligt.

Met de verhuizing naar Breukelen positioneert Securitas zich behalve als sterke regionale speler daarnaast als landelijke leverancier van integrale beveiligingsoplossingen. De afgelopen jaren zijn vanwege haar strategie nieuwe functies en samenwerkingen ontstaan. In Breukelen, centraal gelegen in het midden van het land, is Securitas in staat om verschillende afdelingen bij elkaar te brengen in een kantoorruimte van 3.700 m2. De huidige locatie in Badhoevedorp krijgt de bestemming van areakantoor.

Het nieuwe hoofdkantoor ligt naast de A2

Hypermoderne werkplek

Behalve de gunstige ligging zijn er veel voordelen aan het nieuw te bouwen pand. Zo bestaat de mogelijkheid om met de nieuwste technieken op onder andere het gebied van licht, ruimte, akoestiek, klimaat- en luchtbehandeling een fijne werkplek te creëren conform de laatste Arbo-richtlijnen. Daarnaast is Corridor II royaal van opzet waardoor er voldoende ruimte is voor diverse soorten werkplekken, vergaderruimtes en samenwerklocaties.

Efficiency verbeteren

Door in de nieuwbouw alle supportafdelingen bij elkaar te plaatsen en een centrale plek te creëren waar collega’s elkaar kunnen ontmoeten, stimuleert Securitas de samenwerking tussen afdelingen. De verwachting is dat de efficiency verbetert en dat collega’s gemakkelijker met elkaar in contact komen doordat ze elkaar kunnen opzoeken.

Duurzaam bouwen

Een ander positief aspect van verhuizing is duurzaamheid. Het nieuwe hoofdkantoor wordt volledig ingericht volgens de criteria van het duurzaamheidskeurmerk BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assesment Method). Het doel van dit keurmerk is het realiseren van duurzame gebouwen met een minimale impact op het milieu. Dit betekent dat Securitas investeert in een zuinig pand, onder andere voorzien van zonnepanelen.

Ligging bij station

Naast duurzaam bouwen wil Securitas duurzaam gedrag aanmoedigen. Zo zal – vanwege de ligging vlakbij het station – treingebruik nadrukkelijk worden aangemoedigd. Tot slot liggen er plannen voor het installeren van laadpalen voor elektrische auto’s en het investeren in elektrische poolauto’s.

New call-to-action