Beveiligingsbranche biedt oplossingen in nieuwe fase pandemie

Opinie
1 minuut leestijd

Kan de beveiligingsbranche een rol spelen in het openhouden van de samenleving? En op welke manier kunnen beveiligingsorganisaties ondernemers het beste ondersteunen bij het naleven van de basisregels? Uit onze poll blijkt dat de meeste respondenten (58 procent) vooral behoefte hebben aan een combinatie van oplossingen. 

Nu Nederland verder van het slot gaat, is naleving van de regels nóg belangrijker. Zeker nu de besmettingscijfers door het dak gaan. Willen we de maatschappij openhouden dan is het volgens het kabinet nodig dat iedereen zich aan de basisregels houdt.

Ondersteunen

Met de besmettelijke omikron variant zijn de coronaregels strenger dan voorheen. Op veel plekken is nu niet alleen het tonen van de QR-code, maar ook de anderhalvemeter afstand houden en het dragen van een mondkapje verplicht. Hoe zorg je er als ondernemer voor dat je je processen goed inricht en bezoekers de regels naleven? Wij vroegen hoe de beveiligingsbranche u kan ondersteunen.

Combinatie van maatregelen

Uit de pollresultaten blijkt dat respondenten met name behoefte hebben aan combinatie van maatregelen. Zo kunnen ondernemers beveiligers en/of gastveiligheidsspecialisten inzetten voor controle op het naleven van de basismaatregelen zoals de anderhalve meter en het dragen van mondkapjes. En kunnen zij een rol spelen bij het controleren van het verplichte coronatoegangsbewijs. 

Coronaproof inrichten

Daarnaast kunnen beveiligingsorganisaties helpen bij het coronaproof inrichten van een organisatie. 8 procent van de stemmers ziet daarin vooral een rol weggelegd voor beveiligingsorganisaties. Deze kunnen bijvoorbeeld helpen bij het inrichten van een anderhalvemeteromgeving. Ook kunnen zij ondernemers ondersteunen bij het opnieuw inrichten van bedrijfsnoodprocessen en advies geven over het actualiseren van de verplichte Risico Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E).

Slimme technologie

Slechts 2 procent van de stemmers zette technologische oplossingen op de eerste plek. Toch spelen slimme oplossingen al op diverse plekken een belangrijke rol tijdens deze coronapandemie. Denk bijvoorbeeld aan een technologie als crowd management waarbij ondernemers real-time inzicht krijgen in bezoekersstromen. En de mogelijkheid van contactloos aanmelden. Zo kan een digitale ontvangstportal een effectieve en veilige aanvulling zijn op de ontvangstprocedure. 

In eerdere fases van de coronacrisis is aangetoond dat de beveiligingsbranche een belangrijke rol speelt in het opnieuw vormgeven van de veiligheid bij bedrijven, organisaties en overheden. In deze leaflet vindt u een greep uit de oplossingen die Securitas biedt. 

New Call-to-action