Securitas heet sociale robot Pepper een warm Welkom!

Nieuwsartikel
1 minuut leestijd

Securitas breidt haar dienstverlening vanuit Welkom! uit met de sociale robot Pepper van WELBO. Na een succesvolle pilot afgelopen zomer op verschillende zorglocaties in Nederland hebben beide partijen besloten de samenwerking voort te zetten voor de zakelijke markt. 

Pepper is een sociale robot, ontwikkeld om mensen te ondersteunen bij hun dienstverlening. Met sensoren, microfoons en camera’s is Pepper gebouwd om gezichten en emoties te herkennen en daarop te reageren. Pepper is voor Securitas en Welkom! onder meer geprogrammeerd om veilig en gastvrij bezoek te ontvangen. 

New call-to-action

Zo wordt Pepper ingezet om bezoekers op een vriendelijke manier op tijdelijke maatregelen te wijzen, gasten op veilige gastvrije wijze te ondersteunen én is de robot een fijne hulp in de (ouderen)zorg. De sociale robot wordt tevens succesvol ingezet om vitaal gedrag te stimuleren. Bijvoorbeeld als het gaat om het geven van tips voor een gezonde dag of het wegnemen van eenzaamheid.

Samenwerking verlengen

Securitas is trots op de overweldigende en positieve reacties op Pepper en de samenwerking met WELBO. ‘Door de samenwerking zijn wij in staat om de robot te integreren in onze bestaande (technologische) oplossingen, waaronder onze ontvangst portal. Op deze manier bieden wij onze klanten meer mogelijkheden om een veilige en gastvrije bezoekbeleving te creëren’, aldus Wim Geutjes, Operationeel Directeur van Securitas. 

Ook WELBO is verheugd over het verlengen van de samenwerking. ‘Dit stelt ons in staat om nog meer bedrijven te ondersteunen met de dienstverlening van Pepper. En dat is zeker in deze tijd van toegevoegde waarde. Nu de inzet van gastheren en -vrouwen door coronamaatregelen wordt beperkt, biedt een goed geprogrammeerde sociale robot als Pepper uitkomst. Pepper verwelkomt niet alleen mensen, maar kan bezoekers ook wijzen op hygiëne- en afstandsinstructies. Uiteindelijk gun je iedereen een Pepper!’, aldus Roeland van Oers, Co-founder van WELBO.

New Call-to-action