Meest welkom bij Nederlandse Loterij

Artikel
2 minuten leestijd

Nederlandse Loterij is de winnaar van de eerste ‘meest Welkome! bezoekbeleving’ verkiezing. Woensdag ontving de kansspelaanbieder een award voor haar gastvrije locatie in Rijswijk. ‘Het is een feest om bij Nederlandse loterij op bezoek te zijn’, aldus het lovende juryrapport.

De verkiezing werd voor het eerst gehouden onder opdrachtgevers van Securitas die gebruik maken van de receptiedienstverlening van Welkom!. Twee maanden lang namen de hoofdreceptionisten en teamleaders van Welkom! de locaties onder de loep. De resultaten werden getoetst aan de hand van de Welkom! scan, een tool die normaliter wordt gebruikt om locaties gastvrij en veilig in te richten volgens de Welkom! uitgangspunten.

New call-to-action

Stijl en gastveiligheid

In een spannende race met onder andere Mediq en Signify, eindigde Nederlandse Loterij op de eerste plek. De grootste kansspelaanbieder van Nederland scoorde met name hoog op stijl en gastvrijheid. ‘De juiste gastveilige, stijlvolle benadering maakt van dit bezoek een feestje. Zoveel oprechte aandacht op een persoonlijke en natuurlijke wijze, maakt dat je buiten vergeet zodra je binnenstapt’, aldus de jury.

Ook de andere locaties oogsten lof. ‘Wat een krachtig team kan betekenen, ervaar je bij een bezoek aan Mediq. De kennis en kunde van de gastvrouwen zorgen ervoor dat je met een warm gevoel de locatie verlaat’, oordeelde de jury over de leverancier van medische producten en zorgoplossingen. Mediq maakte volgens de jury een goede kans, net als de andere genomineerden.

De jury vond dat er bij Signify, wereldmarktleider in verlichting, goed is nagedacht over de customer journey. ‘Op een toplocatie als deze campus, is het uitdagend om de verwachtingen als bedrijf te evenaren. Maar dat lukt. Ondanks het feit dat de locatie omwille van de veiligheid aan veel richtlijnen moet voldoen, zorgt het samenspel met gastvrijheid voor de juiste bezoekbeleving. Zodra je binnenstapt word je omarmd en meegenomen in de klantreis.’

Handhaven in moeilijke tijd

Het idee voor de ‘Meest Welkome! bezoekbeleving’ verkiezing ontstond eerder dit jaar tijdens de Dag van de Hospitality. Een event van Securitas en Welkom! dat geheel in het teken staat van gastvrijheid. De dag, met onder andere een webinar met verschillende experts, bleek een groot succes en voor herhaling vatbaar.

Ook de nieuwe verkiezing krijgt volgend jaar een vervolg. ‘We zijn onder de indruk van de manier waarop bedrijven zich in deze moeilijke tijd handhaven’, aldus Ursula Buiteman, hospitality specialist bij Welkom!. ‘Het is bewonderingswaardig dat juist in deze tijd, met alle beperkingen en veranderingen vanwege COVID-19, bedrijven zich in blijven zetten om een gastvrije en veilige ontvangst aan hun bezoekers te kunnen blijven bieden.’

New Call-to-action