Politie kiest Securitas als beveiligingspartner

Artikel
1 minuut leestijd

Securitas is per 1 juli 2015 verantwoordelijk voor de beveiligingsdiensten bij de politie in de percelen Haaglanden, Midden-Nederland, Oost-Nederland, West-Brabant en Zeeland.

De werkzaamheden voor de komende twee jaar betreffen hospitalitydiensten, beveiliging van kantoorpanden en de ad hoc-beveiliging bij incidenten. Met het winnen van de aanbesteding breidt Securitas haar dienstverlening voor de politie uit van 170 naar 250 werknemers.

Het aanbestedingstraject betrof in totaal negen verschillende percelen. Securitas krijgt er hiervan vier en is daarmee de grootste beveiligingspartij voor de politie. Werknemers in de overgenomen percelen behouden waar mogelijk hun baan.

De nadruk in het aanbestedingstraject lag op continuïteit van personele bezetting, snelle opvolging van alarmmeldingen en kwaliteit in ad hoc-dienstverlening in geval van incidenten. Henk Mikkers van Securitas: “We zijn er trots op dat we onze samenwerking met de politie kunnen voortzetten en uitbreiden. Door onze tienjarige samenwerking hebben we bij Securitas de kennis en kunde in huis om te voldoen aan de bij de politie heersende vraagstukken, zoals het snel kunnen bijspringen met beveiliging bij ad hoc-behoefte op landelijk niveau.” De overige vijf eenheden komen te vallen onder uitvoering van G4S en ISA.

 

New Call-to-action