Securitas start strategisch partnership met Peripass

Nieuwsartikel
1 minuut leestijd

Securitas gaat een partnership aan met Peripass. Dit partnership versterkt nieuwe mogelijkheden om self-service toegangscontrole aan te bieden voor logistieke sites. Klanten kunnen voortaan genieten van de brede expertise in yard management-oplossingen aangevuld met de beveiligings- en hardware-expertise van Securitas.

De laatste jaren stijgt de vraag naar duurzame en betrouwbare oplossingen voor automatisering van toegangscontrole en voor efficiëntieverhoging op logistieke sites. Daarnaast is veiligheid binnen en rondom bedrijven steeds belangrijker. De beveiligingsoplossingen van Securitas worden gekenmerkt door de toepassing van geavanceerde technologie en hardware en zorgt voor meer snelheid, efficiëntie en controle in het logistieke proces. Securitas en Peripass zetten hun expertise samen in om het aan- en afmeldproces van voertuigen te automatiseren en het logistieke proces verder te optimaliseren. Door logistieke stromen te vereenvoudigen en automatiseren, verhogen bedrijven hun efficiëntie, kunnen kosten worden bespaard en tal van verbeteringen worden gerealiseerd op vlak van veiligheid en beveiliging.

One-Stop-Shop voor Yard Management

Securitas zal in yard management-projecten samen met Peripass oplossingen bieden voor de aanmeldkiosken waar vrachtwagenchauffeurs zich autonoom en contactloos kunnen aanmelden en voor voertuigdetectie en -herkenning. Door deze samenwerking fungeert Peripass als one-stop-shop voor Yard Management: zowel voor consultancy, hardware, software en beveiliging voor logistieke sites.

De integratie van voertuigdetectie en -herkenning op logistieke sites in het Peripass Yard Management-platform zorgt voor een optimale doorstroming van zowel vrachtwagens als trailers en bovendien ook voor bijkomende beveiliging van de site. De logistieke digital twin geeft real-time alle informatie weer, aangestuurd vanuit toegangscontrolesystemen, IP-videocamera’s of ANPR-camera’s voor automatische nummerplaatherkenning. Door het check-in proces te digitaliseren en automatiseren kan men alle informatie real-time te verwerken. Daardoor kan men gerichter anticiperen op de alledaagse operaties op de site en dus snellere en betere beslissingen nemen tijdens het dispatchen van voertuigen, of deze automatisch laten dispatchen. Het Peripass platform biedt nieuwe inzichten als basis om meer volume te verwerken, een snellere doorstroom mogelijk te maken en fouten te vermijden bij laden en lossen. Alle data rond aankomst- en vertrektijden, doorlooptijden of nakomen van afspraken, geeft de mogelijkheid om de performantie van transporteurs te analyseren.

Versteviging marktpositie in Nederland

Verschillende grote Nederlandse klanten kozen de voorbije maanden voor Peripass. Peripass brengt expertise op het vlak van digitalisering en logistieke kennis, en kunnen met Securitas rekenen op een sterke, solide partner die op een innovatieve manier de beveiliging voor zijn rekening neemt.