Securitas en Zadkine verlengen succesvolle samenwerking

Securitas en Zadkine verlengen succesvolle samenwerking

Nieuwsartikel
1 minuut leestijd

Securitas en de Zadkine Veiligheidsacademie hebben hun succesvolle samenwerking verlengd. In het spiksplinternieuwe opleidingscentrum in het hoofdkantoor in Breukelen tekenden de partijen woensdag 13 oktober opnieuw voor het opleiden van onder andere zij-instromers tot Beveiliger 2. In de opleiding speelt blended learning, een methode die klassikale lessen en digitale leertechnieken combineert, de hoofdrol. 

Securitas startte in 2018 als eerste particuliere beveiligingsorganisatie met de opleiding tot Beveiliger 2 in eigen huis. In samenwerking met de Zadkine Veiligheidsacademie. Een fijne samenwerking, aldus directeur Robert Merkx: ‘Onze samenwerking is een unieke en een fantastische kans om kwaliteit en continuïteit te bieden in het opleiden van een groot aantal medewerkers. Door onze nauwe samenwerking sluit de opleiding naadloos aan op de behoeften van Securitas en de individuele student. Met name de verbinding tussen theorie en de praktijk, waarin onze organisaties de samenwerking vinden op beide locaties, vinden wij waardevol. De slagingspercentages zijn hoog en de studenten zijn enthousiast.’ 

Robert Merkx, directeur van de Zadkine Veiligheidsacademie en Mickey Spier, HR directeur bij Securitas tekenen voor verlengen samenwerking.

Nieuwe vorm van onderwijs

Mede door de coronapandemie heeft de opleiding zich snel ontwikkeld. Was de start in 2018 nog puur klassikaal, doordat lessen de afgelopen periode met name online werden gegeven, is de blended vorm voor deze opleiding ontstaan. Door een mix van verschillende leervormen waaronder online en social trainingsmethodes, klassikale activiteiten en praktijklessen is een volledig geïntegreerd lesprogramma ontstaan met de juiste verhouding tussen theorie en praktijk. 

Mickey Spier, directeur HR van Securitas is trots op de samenwerking en kijkt ernaar uit om deze voort te zetten. Spier: ‘Docenten van Zadkine Veiligheidsacademie en de Securitas praktijkopleiders trekken samen op om zo tot de beste onderwijskwaliteit te komen. Daarnaast zijn we blij dat we de studenten kunnen ontvangen in ons eigen opleidingscentrum. Op die locatie komen zowel de kernwaarden van Securitas, de bouwstenen van het vak beveiliger, als onze purpose optimaal tot uiting.’ 

Opleiding Beveiliger

De module die studenten in Breukelen kunnen volgen, betreft de opleiding Beveiliger MBO 2 Crebo 25407 en dan de Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) voor volwassenen. De theoretische beveiligersvakken en generieke mbo-vakken worden verzorgd door Zadkine, de praktijktrainingen door praktijkopleiders van Securitas. Deze opleidingen zijn niet alleen geschikt voor jongeren, maar juist ook voor volwassenen, waaronder zij-instromers.  

New Call-to-action