Een slimme portier op afstand

Artikel
1 minuut leestijd

De toepassingen van Remote Video Solutions (videobeveiliging op afstand) zorgen voor een verhoogd veiligheidsniveau. Dit voorkomt incidenten, eventuele schade en valse alarmmeldingen. De verschillende RVS-toepassingen bespreken we in een reeks artikelen. In dit artikel bespreken we Remote Entry and Exit Management.

Met Remote Entry and Exit management worden de juiste personen binnengelaten en wordt kwaadwillenden de toegang ontzegd. En dit allemaal op afstand. IP-camera’s, detectiesoftware en sturing spelen daarbij een belangrijke rol.

Combinatie van toepassingen
Bij Remote Entry and Exit Management, oftewel toegangsverlening op afstand, worden fysieke taken in de meldkamer uitgevoerd. Deuren, sluizen en slagbomen worden op afstand geopend en gesloten volgens strikt protocol. Camera’s die toezicht houden op de in- en uitgangen, slimme software en centralisten werken daarbij nauw samen. Eric Bartels, Product Manager bij Securitas: ‘Klanten bellen bij aankomst de meldkamer, geven een code en worden vervolgens toegelaten. Daarnaast maken we veel gebruik van intercoms.’

Welk kenteken “mag” wat?
Identificatie is eventueel ook mogelijk met kentekencamera’s. Dat kan door middel van License Plate Recognition (LPR-software). De camera die de kentekens leest, is gekoppeld aan een database. Daarin is vastgesteld welke rechten bepaalde nummerborden hebben. Heeft een kenteken toegangsrechten dan mag de slagboom open. Staat een kenteken op de zwarte lijst dan gaat er een melding richting de meldkamer.

Veilig werken
‘Persoonlijke begeleiding is net als bij andere RVS-toepassingen ook bij toegangsverlening op afstand een belangrijk aspect’, zegt Bartels. ‘Zo kan een monteur die ‘s nachts voor een storing bij een bedrijf moet zijn voor aankomst de meldkamer bellen zodat wij live kunnen meekijken. Wij controleren dan of alles goed verloopt en of er geen personen of auto’s mee naar binnen gaan.’

Binnenkort schrijven we meer over de werking van License Plate Recognition (LPR).

Lees ook:

Audio geeft RVS-toepassingen persoonlijk tintje

Remote Perimeter Protection: slimme detectie

Remote Perimeter Protection: de detectiemethodes

Remote Alarm Verification: real time beveiliging

Bekijk ook: