Securitas opnieuw aantrekkelijke werkgever

Nieuwsartikel
1 minuut leestijd

Securitas komt opnieuw als meest aantrekkelijke werkgever uit de bus in de facilitaire dienstverlening (catering, schoonmaak en beveiliging). Dat blijkt uit de MT500, de lijst van bedrijven met de beste reputatie van Nederland.

Welk bedrijf heeft de beste reputatie bij zijn ‘peers’? Elk jaar vraagt Management Team duizenden ondernemers, managers, bestuurders en c-level naar de reputatie van de concurrentie in de markt. Met als resultaat de MT500, de lijst van de 500 bedrijven met de beste reputatie.

Reputatieonderzoek

Om de lijst samen te stellen vraagt Management Team respondenten bedrijven in dezelfde branche te beoordelen op productleiderschap, klantgerichtheid, de kwaliteit van de uitvoering en goed werkgeverschap. De beste bedrijven, zo blijkt volgens MT, scoren goed op al deze criteria. Het thema ‘goed werkgeverschap’ werd vorig jaar voor het eerst beoordeeld. Securitas kwam toen ook met vijf sterren als meest aantrekkelijke werkgever naar voren.

Beste 50

Ook op andere onderdelen scoort Securitas goed. Voor ‘klantgerichtheid’, ‘excellente uitvoering’ en ‘productleiderschap’ wist ze de maximale vijf sterren te bemachtigen. In de facilitaire sector eindigt Securitas op de tweede plek, net onder CSU Total Care. ISS Facility Services Nederland en Sodexo eindigen op de respectievelijk derde en vierde plek. Van alle 500 bedrijven schopt Securitas het met de 48eplek tot de 50 bedrijven met de beste reputatie van Nederland. De lijst wordt aangevoerd door ASML, Tata Steel en Shell.

Peer-to-peer

Kenmerkend voor het MT-onderzoek is de peer-to-peer-beoordeling: respondenten vellen alleen een oordeel over bedrijven die in hun eigen branche actief zijn. Dit vanuit het idee dat je als beslisser beter kunt oordelen over een bedrijf dat in dezelfde industrie opereert dan over een bedrijf uit een branche die verder van je af staat.

MT1000

Naast de MT500 is er de MT1000, de lijst met de 1000 beste zakelijke dienstverleners van Nederland. In deze lijst eindigde Securitas in 2018 als beste beveiligingsbedrijf in de branche. De basis voor deze ranglijst zijn ervaringen en niet slechts de reputaties van bedrijven. De ondervraagden zijn beslissers over de inkoop van zakelijke diensten in bedrijven met meer dan twintig medewerkers. Ze worden alleen ondervraagd over categorieën waar ze verantwoordelijk voor zijn en over dienstverleners waar ze daadwerkelijk zakelijk contact mee hebben gehad.

New call-to-action