Securitas levert integraal beveiligingspakket bij ID Logistics Benelux

Nieuwsartikel
2 minuten leestijd

Securitas heeft een overeenkomst gesloten voor het leveren van een compleet en integraal beveiligingspakket aan logistiek dienstverlener ID Logistics Benelux. In april startte Securitas met de overname van de dienstverlening op vijf locaties in Tilburg, Den Bosch en Etten Leur. Het contract heeft een looptijd van vijf jaar. 

De dienstverlening bestaat uit een combinatie van beveiligingstechniek, manbeveiliging en mobiele dienstverlening. Daarnaast speelt de alarmcentrale, het Securitas Operations Center (SOC) en een nieuw te bouwen lokale meldkamer een belangrijke rol in de totaaloplossing. Op de lokale meldkamer zullen de locaties door middel van Security Management Software worden ontsloten zodat iedere locatie centraal kan worden beheerd en beveiligd.  

webinar Optimalisatie van toegangsprocessen op logistieke locaties inschrijving

Succesvolle groei

ID Logistics ziet uit naar de samenwerking met Securitas. De dienstverlener is onderdeel van de ID Logistics Group en is met 600.000 m2 opslagruimte verdeeld over 22 locaties een sterke 3PL-speler in de Benelux. ‘Door onze succesvolle groei en tevens de overname van GVT Transport & Logistiek is onze securitybehoefte gegroeid. Wij vinden het daarom belangrijk om voor een specialistische beveiligingspartij te kiezen. Een partij die ons ontzorgt en bovenal flexibel en innovatief is’, aldus Marco van Walraven, Manager Director van ID Logistics in de Benelux.

Securitas heeft inmiddels drie vestigingen voorzien van beveiligingstechniek en start binnenkort met de bouw van de innovatieve meldkamer in Tilburg. In april heeft de beveiligingsorganisatie op vijf locaties de dienstverlening overgenomen van beveiligingsleverancier Trigion. In een later stadium zullen er meer vestigingen worden ingekoppeld. Daarbij wordt ook gekeken naar de distributiecentra van GVT Transport & Logistiek.

Innovatieve oplossingen

Securitas is blij en trots op de nieuwe samenwerking. Directeur Securitas Technology Tijs Westdorp: ’ID Logistics Benelux is een uitermate innovatief bedrijf en wil er door innovatieve en slimme oplossingen voor zorgen dat ze hun klanten nog beter kunnen faciliteren. Dat past volledig bij onze visie. Ook wij geloven in een slimme beveiligingsoplossingen en een innovatieve aanpak. Door beveiligingsmedewerkers slimmer in te zetten bijvoorbeeld, kunnen we kosten besparen en de beveiligingsgraad in diverse panden verhogen.’

Daarnaast maakt beveiligingstechniek een belangrijk deel uit van de beveiligingsoplossing. ‘Door de snelle groei is er bij ID Logistics Benelux sprake van een grotere vraag naar slimme beveiligingstechnieken. Daar kunnen we in voorzien. Zo werken we al bij de start van de bouw met mobiele masten en kunnen we opschalen op het moment dat een pand in bedrijf wordt genomen. Hierdoor ontzorgen wij onze klant zodat deze zich kan richten op zijn core business’, aldus Westdorp. 

Webinar Optimalisatie van toegangsprocessen op logistieke locaties