Slimme beveiligingsoplossingen: de voordelen

Artikel
2 minuten leestijd

Bedrijven kiezen steeds vaker voor slimme beveiligingsoplossingen. Voor oplossingen die niet alleen de veiligheid vergroten, maar tegelijkertijd bedrijfsprocessen optimaliseren. Bent u benieuwd naar wat slimme oplossingen voor uw onderneming kunnen betekenen? We zetten een aantal voordelen op een rij. 

Fysieke beveiligingssystemen zijn essentieel voor de dagelijkse bedrijfsvoering. Zo laat toegangscontrole mensen ruimtes betreden waar ze nodig zijn. Analyseert videobewaking wat er gebeurt en leidt automatische nummerplaatherkenning naar beschikbare parkeerplaatsen. Intercomsystemen zoals een ontvangstportal bieden vervolgens de mogelijkheid om snel en doeltreffend te communiceren.

Inzicht in uw bedrijfsvoering

Slimme beveiligingssystemen geven inzicht in uw bedrijfsvoering. Ze stellen u in staat het hoofd te bieden aan een constante stroom van gebeurtenissen en gegevens. Ze zorgen ervoor dat activiteiten soepel verlopen en dat beveiligingsmaatregelen de bedrijfsvoering niet belemmeren. Bovendien krijgt u nieuwe inzichten in hoe mensen en voertuigen zich verplaatsen en wat er zoal gebeurt. Dat helpt u een beter inzicht te krijgen in uw dagelijkse werkzaamheden.

Grip op klantenstromen, bezoekersfrequentie en fraude

Met behulp van slimme (beveiligings)technologie kunnen organisaties veiliger, sneller, beter, efficiënter en/of goedkoper opereren. Zo is het met een slimme combinatie van hard- en software mogelijk om grip te krijgen op klantenstromen, bezoekersfrequentie en fraude. Een mooi voorbeeld is de samenwerking tussen Securitas en Peripass in de logistieke sector. Zij sloegen de handen ineen om toegangsprocessen op logistieke sites te optimaliseren en veiliger te maken. Samen bieden ze slimme oplossingen waarbij vrachtwagenchauffeurs zich autonoom, contactloos en veilig kunnen aanmelden. Onder andere door middel van voertuigdetectie en -herkenning.  

Geschikt voor elke branche

Ieder segment heeft een eigen veiligheidsprofiel met bijbehorende specifieke veiligheidsbehoeften. Beveiliging is in al deze sectoren vrijwel altijd een combinatie van innovatieve technologie en mensenwerk. Slimme beveiligingsoplossingen zijn echter in élke branche toe te passen. De oplossingen van Securitas Technology bijvoorbeeld zijn ontwikkeld voor organisaties in de industrie, overheid, traffic, logistiek, building, marine & offshore, petrol, retail en carwash. Specifieke kennis van en ervaring in deze branches leidt tot oplossingen die naadloos te integreren zijn met vrijwel alle systemen en technologieën in deze branches.

Sneller en efficiënter werken

Met slimme beveiligingsoplossingen kunnen organisaties een perfecte wisselwerking tussen bedrijfsprocessen en ondersteunende systemen creëren. Dat levert veel op. Slim werken maakt het mogelijk de kosten zo laag mogelijk te houden en tegelijkertijd de kwaliteit voor de klant te waarborgen. Door doelgericht te werken en de lijnen kort te houden, verminder je de doorlooptijd van je productie. Dat betekent dat je sneller en efficiënter kunt werken en dat de klant minder lang hoeft te wachten. Een win-winsituatie.