Samenwerking UU en Securitas verlengd

Nieuwsartikel
1 minuut leestijd

De Universiteit Utrecht (UU) en Securitas hebben besloten om de komende jaren samen verder vorm te geven aan een integrale en proactieve beveiligingsvisie binnen de universiteit. Begin deze maand tekenden de partijen een contract waarin de samenwerking met zes jaar is verlengd.

Na een uitvoerig aanbestedingsproces is Securitas opnieuw als partner geselecteerd voor het uitvoeren van de receptie- en beveiligingsdiensten. In de nieuwe dienstverlening levert Securitas centralisten, mobiele surveillanten, objectbeveiligers, receptiemedewerkers, een security coördinator en oefenleider. Daarnaast voorziet Securitas deze medewerkers van Securitas en surveillanten in dienst bij de universiteit van auto’s en elektrische fietsen.

Anders beveiligen

Eddie Verzendaal, Facilitair Directeur Universiteit Utrecht (links) en Ruben van Berg, Directeur digitalisatie en (proces)innovatie Securitas.

De Universiteit Utrecht en Securitas werken al sinds 2013 samen. ‘In de samenwerking staan een proactieve en integrale visie centraal’, zegt Sander Haarman, Area Manager bij Securitas. ‘De afgelopen jaren hebben wij de Universiteit Utrecht meegenomen in onze visie Het Nieuwe Beveiligen. Daarnaast hebben we de universiteit mogen ondersteunen bij het tot stand komen van haar eigen beveiligingsvisie: ‘Anders beveiligen’. Door gunning van deze aanbesteding zijn wij nu ook in staat een bijdrage te leveren aan de implementatie van de visie van de Universiteit Utrecht.’

Gedeelde visie

Ruben van Berg, directeur digitalisatie & proces(innovatie) van Securitas is blij met de voorzetting van het partnership. ‘We delen de visie van de Universiteit Utrecht om de veiligheid van studenten, medewerkers en bezoekers te waarborgen door middel van het versterken van de integrale veiligheidszorg. Een proactieve werkwijze, alerte gastvrijheid en veiligheidsbewustzijn zijn de pijlers van het veiligheidsbeleid. Deze stellen de universiteit in staat haar kernactiviteiten – onderwijs en onderzoek – ook in de toekomst te kunnen blijven garanderen’, aldus Van Berg.

New call-to-action