‘Baan beveiliging boeiender en relevant’

Artikel
1 minuut leestijd

Moet je sterk zijn voor een baan in de beveiliging? Moet je ervoor naar de sportschool en is het gevaarlijk? Peter Schollmann, algemeen directeur bij Securitas kreeg bij BNR Nieuwsradio kans om uit te leggen dat Securitas niet per se op zoek is naar grote, brede en sterke kandidaten, maar vooral naar mensen die er trots op zijn een bijdrage te leveren aan een veilige samenleving.

Beveiligers kunnen kiezen uit minstens vijf banen en toch denkt Securitas er 1500 te rekruteren? Met deze vraag trapt presentator Thomas van Zijl, het item af in het programma BNR Zakendoen. Samen met zakenpartner Monique Ansink van Jumbo Spanbandfabrikant interviewde hij Schollmann een klein half uur over de krapte op de arbeidsmarkt en de kansen in de beveiligingssector.

Luister hier het hele item

Veiligere samenleving

Nederland is een veilig land. Om dat zo te houden zijn volgens Schollmann goed opgeleide mensen nodig die hun ogen en oren goed kunnen openhouden. ‘Mensen die er trots op zijn een bijdrage te leveren aan dit veilige land. Zochten we vroeger specifiek naar beveiligers, naar mensen met een diploma, tegenwoordig doen we een appel op de purpose die wij als organisatie hebben, het streven naar een veiliger samenleving en een veiligere samenleving voor onze klanten’, aldus Schollmann.

Binden en boeien

Ondanks de gespannen arbeidsmarkt gelooft Schollmann in de aantrekkingskracht van de particuliere beveiligingssector. Mede omdat het vak boeiender en relevanter is geworden. Securitas verzorgt zelf de opleiding voor nieuwe medewerkers. Daarin staat een proactieve werkwijze centraal. ‘Beveiligers de-escaleren en hebben geen geweldsmiddelen ter beschikking. Het gros van onze klanten zijn mooie, grote bedrijven waar onze mensen preventief en met veel plezier werken.’

Het Nieuwe Beveiligen

Uitbreiding is volgens Schollmann nodig omdat het marktaandeel groeit. Onder andere door de groei van grote corporate klanten. Daarnaast slaat de beveiligingsfilosofie van Securitas Het Nieuwe Beveiligen steeds meer aan. In deze visie staat een integrale aanpak van fysieke beveiliging, cybersecurity en een sterke informatiepositie centraal. ‘Dat maakt ons een aantrekkelijke partner voor bedrijven die hun veiligheid op een andere manier willen organiseren’, aldus Schollmann.

New call-to-action