Inspiratie: gastvrij snacken op kantoor

Artikel
2 minuten leestijd

Wist u dat gezonde snacks op kantoor het meest gewaarde extraatje is? Werknemers die overdag gezond eten presteren ruim 25 procent meer. Dat geldt natuurlijk ook voor uw gasten. Welkom! ging op zoek naar inspiratie. Want hoe doe je dat? Lekker, maar toch gezond snacken tijdens het werk?

Hoewel het lichaam volgens het Voedingscentrum in principe geen tussendoortjes nodig heeft, kan een tussendoortje uit de Schijf van Vijf voorkomen dat je de verleiding van de snackautomaat weerstaat. Bijkomend voordeel: een portie fruit, groente, zuivel, noten, of graanproducten is een stuk gezonder dan chocolade, koolhydraten en suikers.

Gezonde tussendoortjes

Groente snacken is een van de grootste trends op de werkvloer. Gezond snacken levert bedrijven een sterk bedrijfsimago op en zorgt voor fitte werknemers. Uit onderzoek van onder andere de Universiteit Wageningen blijkt dat werknemers – als het wordt aangeboden – tijdens een vergadering maar liefst 30 procent van de aangeboden dagelijkse hoeveelheid groente eten.

Groente snacken

Snackgroentes zoals snoeptomaatjes, snackkomkommers en snoeppaprika’s zijn in elke supermarkt te vinden. Ze zijn verpakt in emmertjes of bekers en gemakkelijk mee te nemen. Of kies voor (gekleurde) worteltjes. Een lekkere en mooie verrassing voor je gasten zijn verse groentesticks zoals rettich, winterpeen, bleekselderij en paprikasticks. In combinatie met verse guacamole, tomatensalsa of humus zijn groentesticks niet alleen een frisse maar ook fijne hongerstiller. Tip: Presenteer ze in mooie glazen of in een puntzak.

(Ongebrande) noten

Een ander lekker en verantwoord tussendoortje zijn (ongebrande) noten. Uit onderzoek blijkt dat mensen die dagelijks een handje noten eten minder kans hebben op kanker, hart- en vaatziekten en ademhalingsproblemen. Noten zijn natuurlijk overal te koop, maar zijn ook verkrijgbaar in kleine porties in display dozen of in stijlvolle glazen potten en dispensers die het goed doen naast de koffiemachine.

Snacks met weinig calorieën

Lekkere en hippe snacks voor mensen die wel iets te knabbelen willen hebben tijdens werktijd maar niet te veel calorieën tot zich willen nemen zijn Edamame boontjes, wasabi erwten of geroosterde kikkererwten. Of wat te denken van gedroogde mango, gedroogde appel, druiven, een gekookt eitje, dadels of blauwe bessen? Op het blog van Chickslovefood vonden wij inspiratie voor lekkere tussendoortjes. Zo delen de meiden tips voor snacks op het werk en recepten voor lekkere tussendoortjes.

Homemade snacks

Van de recepten voor handgemaakte tussendoortjes voor op kantoor die we op www.culy.nl vonden, kregen we zelfs zin om in de keuken te staan. Want hoewel er genoeg lekkere koekjes op de markt zijn, gaat er niets boven een zelfgemaakt tussendoortje. Niet alleen weet je precies wat erin zit, je maakt er ook extra indruk mee op je gasten. En de variatie is groot. Van pindakoekjes, bananenbrood, ontbijtkoek, havermout-kokos koekjes tot snackrepen met pitten en zaden.

Whitepaper verbeter uw gastvrijheid met de ideale klantreis