Poll – Is de anderhalvemeter-samenleving vol te houden?

Poll
1 minuut leestijd

Ondanks de versoepelingen is het houden van anderhalve meter afstand op veel plekken nog steeds verplicht. Toch lijken Nederlanders het lastiger te vinden om zich aan deze maatregel te houden. Wij zijn benieuwd naar uw mening: is de anderhalvemeter-samenleving vol te houden? 

‘Nog tot zeker volgend voorjaar zullen we te maken hebben met de anderhalvemeter-samenleving’, zei Jan Kluytmans van het Outbreak Management Team (OMT) in het NPO Radio 1 programma Dit is de dag. En ook minister Fred Grapperhaus van Justitie en Veiligheid doet een dringend beroep op iedereen zich zo strikt mogelijk aan de maatregelen te houden. 

Gedragsonderzoek

Mensen lijken het steeds lastiger te vinden om afstand te houden. Dat blijkt uit een groot gedragsonderzoek rondom de coronamaatregelen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Maar liefst 62 procent van de 50.000 ondervraagden houdt lang niet altijd anderhalve meter afstand. Dat is een groot verschil met april. Toen zei nog 63 procent voldoende afstand te houden. 

Doe mee aan onze poll!

De onderzoekers benadrukken dat de resultaten niet als representatief kunnen worden beschouwd voor de hele Nederlandse bevolking. Wel geven ze een indicatie van de bereidheid van mensen zich nog langer aan de regels te houden. Dat roept de vraag op of de anderhalvemeter-samenleving is vol te houden. Wij zijn benieuwd wat u daarvan vindt. Laat het ons weten via onze poll!

Poll

Is de anderhalvemeter-samenleving vol te houden?

Laden ... Laden ...

https://content.securitas.nl/securitas/lp_whitepaper_beveiligen-in-de-anderhalvemeter-samenleving