Meerderheid kiest vóór alarmcentrale

Opinie
1 minuut leestijd

Is aansluiting op een alarmcentrale noodzakelijk? De meeste deelnemers aan onze poll vinden van wel. 61 procent besteedt alarmopvolging liever uit aan een professionele alarmcentrale dan zelf in actie te komen bij een alarmmelding.

Wie investeert in een camerasysteem ontkomt niet aan de vraag of het verstandig is deze te koppelen aan een alarmcentrale. Uit onze poll blijkt dat daar verschillend over wordt gedacht. Hoewel de meerderheid kiest voor professionele alarmopvolging, is bijna een derde van de stemmers (30 procent) níet overtuigd van de meerwaarde van een alarmcentrale. 11 procent gaf aan het niet te weten.

Mobiele applicaties

Aansluiting op een alarmcentrale is een persoonlijke keuze. Zeker in een tijd waarin videotechnologie breed toegankelijk is. Met behulp van mobiele applicaties is het gemakkelijker geworden om uw zaak of huis via tablet of smartphone zelf in de gaten te houden. Thuis, onderweg en op vakantie, live meekijken kan tegenwoordig overal.

 

Live meekijken

Welke keuze u ook maakt, het is belangrijk om uzelf goed te informeren. Zeker als u niet bekend bent met de dienstverlening van particuliere alarmcentrales. Zo is het fijn om te weten dat – bij aansluiting op een alarmcentrale – de politie live kan meekijken zodat zij de situatie goed kan inschatten en snel kan acteren. En dat hulpdiensten zoals ambulance en brandweer met één druk op de knop kunnen worden ingeschakeld. Dat zijn belangrijke voordelen als elke seconde telt.

Onrust voorkomen

De ervaring leert dat alarmmeldingen voor veel onrust zorgen. Het kan dan ook een geruststellende gedachte zijn dat alarmcentrales 24/7 paraat staan om alarmmeldingen snel en professioneel af te handelen. Om te voorkomen dat u zelf op onderzoek uit moet gaan en mogelijk in een gevaarlijke situatie terecht komt, werken de meeste centrales met mobiele surveillanten. Door hun training en ervaring weten zij precies wat ze moeten doen en loopt u zelf geen risico.

Meer lezen?

In dit artikel leest u meer over de voordelen van aansluiting op een alarmcentrale. Bent u benieuwd hoeveel meldingen er maandelijks binnenkomen bij het SOC, de alarmcentrale van Securitas? Bekijk dan deze infographic.

whitepaper beveiligingsoplossingen soc securitas