De impact van technologie op beveiliging

Studio Sessie
1 minuut leestijd

Wat is de impact van nieuwe technologie op uw beveiliging? In aflevering 2 van de Securitas Studio Sessies geven experts Hans de Zwart, directeur van digitale burgerrechtenorganisatie Bits of Freedom en hoogleraar Veiligheidskunde Pieter van Gelder hun visie.

De sessie maakt deel uit van drie inspirerende Studio Sessies waarin wij u meenemen in de belangrijkste ontwikkelingen in de beveiligingswereld. Experts geven hun visie op urgente thema’s en vertellen hoe bedrijven met hun beveiliging hierop kunnen anticiperen. Nu en in de toekomst.

Grootste robot ter wereld

In deze tweede aflevering staan ‘de grootste robot ter wereld’, oftewel het Internet of Things, blockchain, kunstmatige intelligentie, information asymmetrie en bewustwording centraal. Volgens de experts zijn dit de thema’s die een grote impact krijgen op uw beveiliging. Wat zijn de ontwikkelingen en mogelijkheden? Hoe kan techniek ons helpen? Maar ook: wat zijn de gevaren van kunstmatige intelligentie? Hoe afhankelijk zijn we van de grote spelers in de markt?

Bekijk hier aflevering 2

Het Nieuwe Beveiligen

Onze wereld verandert continu. Dit vraagt om een nieuwe kijk op beveiliging. Securitas heeft daarom de beveiligingsstrategie Het Nieuwe Beveiligen ontwikkeld, preventieve veiligheidsoplossingen gebaseerd op proactiviteit, integraliteit en sturing vanuit dreiging.

Studio Sessie III

Bent u benieuwd naar de volgende Studio Sessie over de impact van de open samenleving op uw beveiliging met Liesbeth van der Heide (Universiteit Leiden) en Krishna Taneja (Director National Security TNO)? Als u hier uw mailadres achterlaat, brengen wij u op de hoogte zodra deze online staat.