Best Practice Award voor FM Coalitie Circl

Nieuwsartikel
2 minuten leestijd

Een gemeenschappelijk doel als droom. Met dit ideaal hebben ABN AMRO en CSU de Best Practice Award ’17 in de wacht gesleept. Tijdens de Vakbeurs Facilitair & Gebouwenbeheer ontvingen zij de prijs voor de samenwerking binnen het circulaire paviljoen Circl op de Amsterdamse Zuidas.

De FM Coalitie, het samenwerkingsverband tussen Avex, Circl, CSU, Engie, Securitas, Spirit Hospitality Services en Vermaat werd geprezen door de jury van de commissie Code Verantwoordelijk Marktgedrag. ‘Alle facilitaire partners slaan de handen ineen om voor Circl de beste dienstverlening te verlenen’, aldus de jury.

Toegevoegde waarde

Binnen de FM Coalitie is op alle facetten gekeken naar samenhang in de facilitaire dienstverlening. Iedereen doet waar hij of zij goed in is. De toegevoegde waarde schuilt in verbinding. Zo weten alle partners wat er in het pand gebeurt en wordt iedereen gehoord en uitgedaagd om goede ideeën te delen en uit te voeren.

Elkaar opvangen

‘De samenwerking is gewoon top’, zegt Eliza Burleson van CSU in een video over de samenwerking. Volgens André Schol van Securitas versterken de verschillende dienstverleners elkaar. Ze brengen elkaar op de hoogte van gebeurtenissen en helpen elkaar waar nodig. ‘Je voelt je echt een van Circl, je bent niet van CSU of Vermaat’, aldus Burleson.

Bekijk hier de video over de FM Coalitie

Circulaire economie

Met het paviljoen Circl brengt ABN AMRO duurzaamheid naar ‘the next level’. Bouw, inrichting én exploitatie zijn opgezet volgens de principes van de circulaire economie, een economie waarin afval tot het verleden behoort. En flinke ambitie. Ook voor de facilitaire dienstverleners die opereren met één integraal aanbod richting opdrachtgever ABN AMRO.

Oren en ogen

De beveiliging is in handen van Securitas. ‘Hoewel beveiligen op circulaire basis minder tastbaar is dan circulaire voorbeelden in bijvoorbeeld de schoonmaakbranche wordt er volgens Joyce Kweekel, accountmanager bij Securitas, goed gekeken naar het aantal mensen dat moet worden ingezet.

‘Binnen het coalitiemodel is het uitwisselen van mensen eenvoudiger’, zegt ze. ‘Je kunt taken van elkaar overnemen. Overdag zijn de mensen die in Circl werken onze oren en ogen. Zij weten wat we van hen verwachten, zonder dat ze meteen beveiliger hoeven te spelen.’

Innovatieve relatie

Kweekel is net als CSU directeur Hospitality & National Accounts Diane van Dijk trots op de award. Van Dijk: ‘Deze bekroning is een bevestiging van de innovatieve relatie met ABN AMRO en alle facilitaire partners. Voor ons een absolute motivator voor nog meer FM Coalities.’

De award wordt ieder jaar uitgereikt door de Code Schoonmaak. Bedrijven kunnen de award winnen als er sprake is van een bijzondere samenwerking, oftewel een best practice.