Bingewatch: trends in beveiligen

Studio Sessie
1 minuut leestijd

Wat zijn de beveiligingsuitdagingen van nu én in de toekomst? Daarover ging Securitas het afgelopen jaar in gesprek met experts. Het resultaat? Drie inspirerende Studio Sessies die zich perfect lenen voor een fijne sessie bingewatchen. 

Welke kansen en bedreigingen biedt het informatietijdperk? Wat is de impact van nieuwe technologie op uw beveiliging? En de impact van de open samenleving? In een reeks van drie inspirerende Studio Sessies maakt u kennis met de belangrijkste ontwikkelingen in de wereld van de beveiliging.

Dwingende systemen

In de eerste aflevering bespreken Hoogleraar Sander Klous en Rick Strijbos, directeur van de Security Academy actuele onderwerpen als big data, dwingende systemen, ethische vraagstukken en menselijke keuzes. De centrale vraag is: hoe houden we onze maatschappij leefbaar? Hoe vinden we een manier om zo om te gaan met data dat we nog steeds in deze maatschappij willen wonen?

Kunstmatige intelligentie

In de tweede aflevering staat ‘de grootste robot ter wereld’, oftewel het Internet of Things, centraal. Naast blockchain, kunstmatige intelligentie, information asymmetrie en bewustwording. Volgens experts zijn dit belangrijke thema’s. Wat zijn de ontwikkelingen en mogelijkheden? Hans de Zwart, directeur van digitale burgerrechtenorganisatie Bits of Freedom en hoogleraar Veiligheidskunde Pieter van Gelder praten u bij.

Wie is de baas?

In de derde aflevering zoomen Liesbeth van der Heide van de Universiteit Leiden en Krishna Taneja, directeur Nationale Veiligheid bij TNO in op de impact van de open samenleving. Aan de orde komen onderwerpen als terrorisme, big data, signaleren en samenwerken. ‘Who is in charge?’ Oftewel: ‘Wie is de baas?’, is de vraag die de experts stellen en beantwoorden.

Nog niet uitgekeken?

Schuif dan aan bij onze Live Studio Sessie: beveiligen in de praktijk. Hoe krijg je grip op veiligheid met toekomstbestendige beveiliging? Is budget een voorwaarde? Integrale beveiliging? Of de informatiepositie van bedrijven? In deze extra lange uitzending gaan 85 beveiligingsprofessionals met elkaar in debat.

Het Nieuwe Beveiligen

Onze wereld verandert continu. Dit vraagt om een nieuwe kijk op beveiliging. Securitas heeft daarom de beveiligingsstrategie Het Nieuwe Beveiligen ontwikkeld, preventieve veiligheidsoplossingen gebaseerd op proactiviteit, integraliteit en sturing vanuit dreiging.