Museum decor van LEGO minirampenstad

Artikel
1 minuut leestijd

Veiligheidsmuseum PIT in Almere is deze kerstvakantie het decor van de grootste Brandweer LEGO City van Nederland. In het museum zijn 23 actuele brandweerincidenten te zien die zijn opgebouwd uit meer dan 100.000 LEGO steentjes.

De ‘incidentencity’ is met een oppervlakte van 23 kubieke meter de grootste minirampenstad van Nederland. De makers van de stad hebben uiteenlopende actuele- en landelijk bekend geworden incidenten in beeld gebracht waarbij de hulp van de brandweer werd gevraagd.

Koeien in de gracht

Van een ontspoorde trein, een gasexplosie, koeien in de gracht tot een brand in een chemisch bedrijf; door middel van een puzzeltocht ontdekken bezoekers wat er bij het werk van de brandweer komt kijken. Aan de hand van een vragenlijst, waaraan een slagzinwedstrijd is verboden, worden kinderen (en volwassen) uitgedaagd alle incidenten op te sporen.

Geschiedenis van de veiligheid

De tentoonstelling heeft net als het Veiligheidsmuseum een educatief karakter. In het museum is van alles te beleven over de wereld van de politie, brandweer en ambulance. Veel aandacht wordt besteed aan de geschiedenis van veiligheid en de inspanningen van hulpdiensten om de samenleving zo veilig mogelijk te maken.

Schaatsen en erwtensoep

Om een bezoekje aan de tentoonstelling extra aantrekkelijk te maken kunnen bezoekers hun schaatsen meenemen en zich uitleven op de schaatsbaan voor het museum. Opwarmen kan vervolgens in het museumrestaurant met warme chocolademelk en erwtensoep.

Kerstprogramma

Het kerstprogramma start op 24 december en loopt door tot en met 8 januari. In de kerstvakantie is het museum open van 11.00 tot 17.00 uur. Op Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag is het museum gesloten.
Kijk voor het volledige programma op pitveiligheid.nlNew Call-to-action