Tips voor een groene ontvangst

Artikel
2 minuten leestijd

Planten verhogen de sfeer, zuiveren de lucht en zijn gezond. Een traditionele plant draagt bij aan een groene ontvangst, maar wat dacht u van een plantenwand? Of een schilderij van mos? Er is veel mogelijk om de ontvangst groen en gastvrij te maken.

Monstera als eyecatcher

Welke plant u kiest, is altijd afhankelijk van de omvang en stijl van de ruimte. Een lege hoek fleurt u op met een grote plant. Dit mag best een ‘eyecatcher’ zijn, zoals de Monstera, de zogenaamde gatenplant. De Monstera is een kruipende klimplant, die voorkomt in de tropische regenwouden van Mexico tot Panama.

Deze plant vraagt niet veel onderhoud. Monstera heeft graag een lichte standplaats, maar geen volle zon. Matig water geven en eens in de twee weken een beetje plantenvoeding is voldoende. Mocht de plant gaan bloeien, knip dan de bloemen weg. Ze hebben namelijk een indringende geur die niet iedereen kan waarderen.

Exotische Strelitzia

Als u juist meer kleur in de ontvangstruimte wilt brengen, raadt Bloemenbureau Holland de Strelitzia aan. Deze plant wordt ook wel Paradijsvogelplant genoemd. Exotisch en paradijselijk. De Strelitzia heeft rechtopstaande stengels met stevige bladeren. Kenmerkend zijn de felgekleurde bloemen in paars en oranje. Deze exotische plant heeft veel zon en veel water nodig. Voorkom ziektes bij de plant door te sproeien en knip de bruine randen af.

Bloeiende Kalanchoë

Een andere aanrader van het Bloemenbureau is de Kalanchoë. Makkelijk in het onderhoud en perfect voor op tafel, bijvoorbeeld in de zithoek van uw ontvangstruimte. De dikke, stevige blaadjes slaan zelf vocht op. Het bekendst zijn de exemplaren met bloemen en prachtige, geschulpte blaadjes. Bijzonder zijn de hoge, slanke exemplaren met bloemen in de vorm van lampionnen of trompetjes. De Kalanchoë staat graag licht en heeft weinig verzorging nodig. Eens per week een klein beetje water en elke drie weken wat plantenvoeding is genoeg. Uitgebloeide bloemetjes vallen nauwelijks op. U kunt ze gewoon laten zitten.

Allergische reactie

Niet alle planten zijn geschikt. Uw bezoekers kunnen ook allergisch voor planten zijn. De vijf meest voorkomende planten die een allergische reactie kunnen veroorzaken, zijn de Ficus, de Anthurium, de Euforbia of Wolfsmelk, de Primula en de Aronskelkfamilie. Hoe mooi ook, deze planten kunt u beter niet in de ontvangst zetten.

Plantenwand

Als u weinig ruimte heeft, maar toch wilt profiteren van de rustgevende en zuiverende werking van planten, ga dan voor een plantenwand. Voor verticaal groen bestaan verschillende systemen, sommigen zelfs computergestuurd. U kunt het zo groot maken als u zelf wilt. U kunt hele verticale tuinen aanleggen van planten of mos of kiezen voor een mosschilderij. Of wat dacht u van uw logo in mos, prominent bij de ontvangst?

Natuurlijke uitstraling

Een moswand is vaak voordeliger dan een plantenwand. Mos heeft weinig onderhoud nodig en gaat lang mee. Een wand met planten of mos is geluiddempend en zorgt voor een natuurlijke, rustgevende uitstraling. Hoe winters het buiten ook is, binnen is het lente.

New Call-to-action