Total tankstations zet Live View in tegen overvallen

Artikel
1 minuut leestijd

Live meekijken tijdens een overval. En zo de pakkans van overvallers vergroten. Dat is Live View. Total gaat al haar tankstations uitrusten met dit camerabewakingssysteem.

Total is sinds december 2014 bezig met het installeren van Live View op elk tankstation. Eind 2015 moeten alle tankstations aangesloten zijn op het systeem. Door Live View kan de politie meekijken met de camerabeelden van een particuliere alarmcentrale of toezichtcentrale als er een inbraak of overval plaats vindt.

Pakkans vergroten

De alarmcentrale van Securitas is aangesloten bij Live View. De hulpdiensten kunnen direct ingrijpen. Alarmmeldingen en videobeelden worden live door gezet. Door direct mee te kijken, speelt de hulp sneller en beter in op een mogelijke noodsituatie. Daarmee is de pakkans groter en blijft de schade beperkt.

Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie gaf op 9 december 2014 het startsein van Live View bij Total. De minister is blij met het initiatief van Total om alle tankstations aan te sluiten op het camerabewakingssysteem Live View. Opstelten vindt het belangrijk dat bedrijven investeren in de veiligheid van hun medewerkers. Hij beloofde verder dat bedrijven daarbij kunnen rekenen op de hulp van de overheid.

Lees meer over Live View

Video: Weten hoe Live View werkt (bron Total Nederland)

New call-to-action