Securitas Group sluit overeenkomst met Diebold’s Electronic Security

Artikel
1 minuut leestijd

Securitas heeft op 25 oktober 2015 een overeenkomst gesloten voor de overname van de commerciële contracten en bedrijfsmiddelen van Diebold’s Electronic Security.

Deze overeenkomst betekent de grootste acquisitie van Securitas in de afgelopen 15 jaar en is een belangrijke stap voor het bedrijf. Het ondersteunt de mondiale strategie en versterkt de positie als wereldwijde kennisleider in beveiliging en beveiligingstechnologie.

Compleet spectrum
Het Amerikaanse Diebold biedt haar klanten een compleet spectrum aan activiteiten, waaronder design, constructie, integratie, installatie, bewaking en dienstverlening. De bewakingsdiensten variëren van inbraakalarminstallaties en brandalarmen en sprinklers tot liftbewaking. De activiteiten vinden plaats op meer dan 200,000 klantlocaties.

Grote speler
Diebold heeft haar thuisbasis in Green, Ohio, en is de nummer drie in commerciële elektronische beveiliging in Noord-Amerika. Het bedrijf dat al meer dan 70 jaar bestaat, biedt een combinatie van technologische innovatie, beveiligingsexpertise en hoogwaardige service. Het is daarmee een voorloper op het gebied van totaaloplossingen en diensten op het gebied van elektronische beveiliging voor de zakelijke markt.

Securitas Electronic Security
Securitas neemt de 1,100 werknemers van Diebold’s Electronic Security over. Zodra de overeenkomst is afgerond, naar verwachting in het eerste kwartaal van 2016, zal het bedrijf de activiteiten voortzetten onder de naam Securitas Electronic Security.

Strategie Securitas Group
De Securitas Group beoogt het aandeel beveiligingsoplossingen en -technologie in het aanbod verder uit te breiden. In de steeds veeleisendere beveiligingsmarkt worden een kritische massa aan kennis en de mogelijkheid om innovatieve oplossingen te ontwikkelen die een meerwaarde hebben voor de klanten bepalend. Om de mondiale strategie te ondersteunen wordt er geïnvesteerd in een natuurlijke groei van de competenties en zijn er de afgelopen vier jaar een aantal belangrijke overnames gedaan. De acquisitie van Diebold’s Electronic Security in Noord-Amerika versterkt de huidige bedrijfsstrategie en biedt de mogelijkheid om de beveiligingsactiviteiten uit te breiden als belangrijke speler op de Amerikaanse markt.


New Call-to-action