Securitas in gesprek met experts

Studio Sessie
1 minuut leestijd

Welke kansen en bedreigingen biedt het informatietijdperk voor onze veiligheid en beveiliging? Voor het antwoord op deze vraag, gaat Securitas in aflevering 1 van de Securitas Studio Sessies in gesprek met Sander Klous, hoogleraar Big Data Ecosystems for Business and Society en Rick Strijbos, directeur van de Security Academy.

In drie inspirerende Studio Sessies nemen wij u mee in de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van informatie, technologie en samenleving. Experts geven hun visie op urgente thema’s en vertellen hoe bedrijven met hun beveiliging hierop kunnen anticiperen. Nu en in de toekomst.

Menselijke keuzes

Experts Sander Klous en Rick Strijbos bijten in deze eerste aflevering het spits af. Zij bespreken actuele onderwerpen als big data, dwingende systemen, ethische vraagstukken, menselijke keuzes en randvoorwaarden. Met als grootste uitdaging: ‘Hoe vinden we een manier om zo om te gaan met data dat we nog steeds in deze maatschappij willen wonen?’

Bekijk hier aflevering 1

Het Nieuwe Beveiligen

Onze wereld verandert continu. Ontwikkelingen op het gebied van technologie, data en de open samenleving zijn van grote invloed op onze veiligheid. Dit vraagt om een nieuwe kijk op beveiliging. Securitas heeft daarom de beveiligingsstrategie Het Nieuwe Beveiligen ontwikkeld, preventieve veiligheidsoplossingen gebaseerd op proactiviteit, integraliteit en sturing vanuit dreiging.

Studio Sessies

Bent u benieuwd naar de volgende Studio Sessies over technologie en samenleving met onder andere Pieter van Gelder (Hoogleraar Veiligheidskunde TU Delft) en Krishna Taneja (Director National Security TNO)? Als u uw mailadres achterlaat, brengen wij u op de hoogte zodra deze online staan.