Securitas favoriet bij veiligheidsexperts

Nieuwsartikel
2 minuten leestijd

Veiligheidsexperts doen het liefst zaken met Securitas. Dat blijkt uit het Nederlandse Partner of Choice onderzoek van Security Management. Op de vraag welke particuliere beveiligingsorganisatie (PBO) en/of particuliere alarmcentrale (PAC) de voorkeur geniet, kwam Securitas als eerste uit de bus.

Het Nederlandse Partner of Choice onderzoek is een onafhankelijk onderzoek met als doel security professionals op weg te helpen bij hun leverancierskeuze. Onder de lezers van Security Management is een selectieve enquête gehouden waarbij de simpele, maar cruciale vraag werd gesteld: ‘Met welke bedrijven doet u bij voorkeur zaken?’ Geënquêteerden konden kiezen uit 13 relevante werkgebieden waaronder camera’s, toegangscontrole, sluitsystemen, installateurs, cybersecurity en particuliere beveiligingsorganisaties. Op basis van de reacties van 522 veiligheidsexperts is vervolgens per categorie een toplijst en challengerslijst samengesteld.

New Call-to-action

Veiligheid bewaken

In de categorie PAC/PBO is Securitas favoriet. Beveiligingsbedrijven Trigion en G4S eindigden respectievelijk op de tweede en derde plek. Particuliere beveiligingsorganisaties bewaken de veiligheid van personen en goederen en waken tegen verstoring en rust op terreinen en in gebouwen. Bij particuliere alarmcentrales zoals het Securitas Operations Center (SOC) komen onder andere alarmsignalen binnen van elektronische alarmsystemen. 36 procent van de ondervraagden zei zich bezig te houden met particuliere beveiligingsorganisaties en/of alarmcentrales.

Integrale beveiligingsoplossingen

Securitas is blij met de erkenning van het Platform voor Security Professionals. In het Partner of Choice interview vertelt Peter Schollmann, algemeen directeur bij Securitas hoe de beveiligingsorganisatie zich de afgelopen acht jaar heeft ontwikkeld. ‘Waar we in het begin van die periode vooral een leverancier waren van beveiligers, hebben we een mooie ontwikkeling doorgemaakt naar het leveren van integrale beveiligingsoplossingen. Dus de inzet van mens, kennis en techniek, passend bij de risico’s die verschillende klanten lopen. Dat we in het onderzoek door klanten, potentiële klanten en andere stakeholders worden gezien als Partner of Choice hoort bij die ontwikkeling en daar zijn we trots op’, aldus Schollmann.

Partnerkeuze

Om de security professional écht te helpen bij zijn partnerkeuze werd de ondervraagden allereerst gevraagd of zij betrokken zijn bij de inkoop van producten en/of diensten. Was dit het geval dan werd de vervolgvraag gesteld in welke categorieën men zoal producten dan wel diensten inkoopt. Daarna werd per categorie alle relevante leveranciers van deze producten en/of diensten getoond. Tevens kon men zelf leveranciers toevoegen. Van de leveranciers die men kent, werd gevraagd welke de voorkeur verdient en op nummer 1, 2, 3 enzovoorts geplaatst dient te worden. Op deze wijze werd de ranking van de top en challengerslijst samengesteld. ‘De (inkopende) lezer bepaalt dus welke leverancier zijn voorkeur geniet’, aldus Security Management.

Lees hier het interview van Security Management met Peter Schollmann, algemeen directeur bij Securitas.

https://content.securitas.nl/securitas/lp_whitepaper_beveiligen-in-de-anderhalvemeter-samenleving