Securitas en Presikhaaf Bedrijven starten samenwerking

Securitas en Presikhaaf Bedrijven starten samenwerking

Artikel
1 minuut leestijd

Beveiligingsbedrijf Securitas en arbeidsontwikkelaar Presikhaaf Bedrijven startten eind 2014 een samenwerking in de regio Arnhem, waarbij Securitas de beveiligingsafdeling van Presikhaaf verder gaat ontwikkelen. Het doel is om gezamenlijk mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te begeleiden naar werk in de beveiligingsbranche. Anderzijds is het streven om bestaande opdrachtgevers een volledig pakket aan beveiligingsdiensten te leveren en continuïteit te borgen.

Presikhaak Bedrijven blijft verantwoordelijk voor het aandragen, begeleiden en opleiden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het gaat om leerwerkplekken in functies zoals beveiliger, suppoost, receptionist en terreinbeheerder. Securitas draagt zorg voor de ontwikkeling van beveiligingsoplossingen bij opdrachtgevers van Presikhaaf, het invullen van leerwerkplekken en het begeleiden van medewerkers in de doorstroom naar een reguliere werkplek in de beveiligingsbranche.

Visie en ondernemerschap

Arnoud Beute, Branch Manager Securitas: ‘De samenwerking sluit nauw aan op onze visie op ondernemerschap waardoor Securitas naast het economische, ook op het sociale vlak een maatschappelijke bijdrage levert. Securitas zorgt voor kennis, aansturing en technische oplossingen in deze specifieke markt, terwijl Presikhaaf Bedrijven professioneel opgeleide medewerkers aandraagt. De samenwerking past in de ambitie van Presikhaaf Bedrijven om eigen activiteiten zoveel mogelijk samen met ondernemers uit te voeren of over te dragen aan ondernemers. Joost van Loon, algemeen directeur van Presikhaaf Bedrijven: ‘Deze samenwerking biedt kansen voor onze mensen om te werken in een reguliere omgeving bij een professioneel bedrijf. Het is onze overtuiging dat op deze manier hun vaardigheden nog beter worden ontwikkeld. Tegelijkertijd ontzorgen wij Securitas door gemotiveerde en opgeleide medewerkers te plaatsen.’

Presikhaaf bedrijven

Presikhaaf Bedrijven is het mens- en arbeidsontwikkelbedrijf voor de regio Midden-Gelderland. De missie is mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een zo regulier mogelijk arbeidsplaats te leiden. Als partner van bedrijven en gemeenten in de regio ontwikkelt en verbindt Presikhaaf talenten van mensen en werkgevers. Presikhaaf Bedrijven richt zich op duurzame plaatsing van mensen in verschillende branches. Presikhaaf Bedrijven bemiddelt voor gemeenten mensen vanuit de Participatiewet, WSW, WWB, Wajong en andere regelingen naar werk.

 

New Call-to-action