­­Securitas en politie Veluwe Vallei-Zuid bundelen krachten

Artikel
Minder dan 1 minuut leestijd

Branch Manager Marco van Tongeren van Securitas en teamchef Menno van Bruggen van het politieteam Veluwe Vallei-Zuid hebben op dinsdag 8 september 2015 een samenwerkingsovereenkomst getekend.

Met deze samenwerking bundelen beide partijen hun krachten om zo ‘de heterdaadkracht’ in de gemeenten Renkum en Wageningen te verhogen. Door daders van vooral inbraken sneller op te pakken wordt het veiligheidsgevoel van de inwoners en ondernemers in deze gemeenten verhoogd.

De politie en Securitas zullen van nu af aan regelmatig informatie uitwisselen over onder andere bedrijfsinbraken, jeugdoverlast en vernielingen. Zo kan de politie Securitas informeren over signalementen van bedrijfsinbrekers of informatie geven over plaatsen waar er vaak inbraken zijn of er sprake is van overlast. Securitas geeft op haar beurt dagelijks surveillancerapporten aan de politie door.

In de samenwerkingsovereenkomst worden de gezamenlijke afspraken gepresenteerd. Deze voldoen aan de eisen die gesteld zijn in de Wet Politiegegevens (WPG) en de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP), zodat privacybelangen niet in het geding komen.

Securitas verzorgt op dit moment al de beveiliging van de Wageningse universiteitsgebouwen, en van veel bedrijven en particuliere woningen.


New Call-to-action