Zekerheid na alarmmelding

Klantverhaal
1 minuut leestijd

Een donker pand binnengaan na een inbraakmelding vraagt sterke zenuwen. Én een goede beveiligingsopleiding. Daarom begeleidt Securitas filiaalmanagers van parfumerie Douglas bij het optreden na een alarmmelding. En overdag zorgen beveiligingsbeambten waar nodig voor ondersteuning in de winkels.

Aandacht voor service
Winkelketen Douglas heeft een kleine negentig panden in heel Nederland. Sinds twee jaar verzorgt Securitas de alarmopvolging bij brand en inbraak. “We hebben voor Securitas gekozen vanwege een prima prijs-kwaliteitverhouding en vanwege de aandacht voor service”, vertelt Yvonne Kanon van Douglas. Als het alarm afgaat, bezoeken filiaalmanager en beveiliger de locatie. “Ze wachten op elkaar en gaan samen naar binnen. Onze managers zijn immers niet opgeleid om de confrontatie aan te gaan met eventuele inbrekers, de beveiligers wel.”

Grootste risico
Het grootse risico voor de parfumerieketen ligt echter niet in de nachtelijke uren, maar bij winkeldiefstal op klaarlichte dag. In twee filialen die relatief veel risico lopen, zijn daarom structureel Securitas-beveiligers aanwezig. In extra drukke periodes, zoals rond Kerstmis, schakelt Douglas extra beveiligers in. Daarnaast kunnen medewerkers altijd een beroep doen op Securitas, bijvoorbeeld als ze zich onveilig voelen bij het openen of sluiten van de winkel. Een prettige samenwerking, volgens Kanon. “Het loopt prima. Hebben we een keer een opmerking of vraag, dan wordt daar altijd direct iets mee gedaan.”

Klantvriendelijk
“Het is voor ons erg belangrijk dat beveiligers die overdag in de winkel staan, klantvriendelijk zijn en fatsoenlijk uit hun woorden kunnen komen”, legt Kanon uit. De rol van Securitas is niet alleen om in te grijpen als er iets mis gaat, maar zeker ook om dat te voorkomen. “Het is prettig als beveiligers onze medewerkers wijzen op risico’s en hen helpen problemen voor te zijn. Hun aanwezigheid werkt op zich al preventief. Winkeldieven die een beveiliger bij de deur zien staan, lopen liever door.”