Nieuwe alarmknop Amicimi gelanceerd

Artikel
1 minuut leestijd

Op 16 september 2015 werd de alarmknop Amicimi gelanceerd in Nederland door de gelijknamige Belgische start-up en Securitas. Met één druk op de Amicimi-alarmknop wordt automatisch verbinding gemaakt met de alarmcentrale van Securitas. Dit gebeurt via een smartphone-app, die gekoppeld is aan de Amicimi-alarmknop.

De smartphone-app traceert direct de locatie en stuurt realtime het geluid van de telefoon door naar de alarmcentrale. Als er daadwerkelijk sprake is van een noodgeval schakelt Securitas de lokale hulpdiensten in.

De alarmknop kan aan een sleutelbos worden gehangen en werkt dag en nacht. De Amicimi is in eerste instantie ontwikkeld voor vrouwen, maar in België hebben bijvoorbeeld ook bedrijven interesse getoond in de alarmknop om het veiligheidsgevoel van werknemers te vergroten. Marc van Lier, Chief Technology Officer bij Securitas: ‘Securitas wil bijdragen aan een veiliger Nederland. Dat kan in dit geval met behulp van technologie. Met deze alarmknop voor particulieren hopen we het veiligheidsgevoel van Nederlanders te vergroten.’

 

Hulpdiensten beschikken direct over gegevens slachtoffer
Wanneer de politie wordt ingeschakeld, heeft Securitas direct de persoonlijke gegevens en de exacte locatie van het slachtoffer paraat, maar ook data als bloedgroep en medicatiegebruik. Amicimi is ontwikkeld door de twee jonge Belgische ondernemers Stefaan Dauwe en Frederic van Quickenborne. In België is de knop al een groot succes. Stefaan Dauwe, van Amicimi: ‘Marktonderzoek wees uit dat veel vrouwen zich onveilig voelen in een onbekende buurt. Een kleine knop, die je sneller paraat hebt dan je smartphone, kan er in combinatie met een app voor zorgen dat mensen met een gerust gevoel over straat kunnen.’ Bekijk in deze animatie hoe het werkt:

Gebruikers voelen zich veiliger
Uit een test onder honderd Belgische proefpersonen bleek dat bij zestig procent het veiligheidsgevoel door de alarmknop werd vergroot. De Amicimi is verkrijgbaar via www.amicimi.com. Het pakket bestaat uit de alarmknop, app en een jaarabonnement op de alarmcentrale van Securitas.
Amicimi--16 copy

Over Amicimi
Amicimi is een Belgische start-up, opgericht door Stefaan Dauwe en Frederic Van Quickenborne. Samen hebben zij een alarmknop en -applicatie ontwikkeld, de eerste in zijn soort. De Amicimi-dienst werkt 24/7 en is reeds actief in België. Met de lancering in Nederland worden de eerste stappen gezet met de internationalisering. Op korte termijn heeft Amicimi plannen om de alarmknop ook in andere Europese landen op de markt te brengen.

New call-to-action