Zo creëert u een warm kantoor

Artikel
2 minuten leestijd

Wist u dat gezonde snacks op kantoor het meest gewaarde extraatje is? Werknemers die overdag gezond eten Het eerste laagje sneeuw is gevallen en dat het koud en guurder wordt, is een feit. Helaas soms ook op kantoor. Welkom! ging op zoek naar de beste tips en slimste gadgets om warm te blijven deze winter.

15 graden is volgens vakbond FNV de grens in fabriekshallen, winkels of op kantoor. Zakt de temperatuur daaronder, dan moet een werkgever maatregelen treffen en bijvoorbeeld extra kleding beschikbaar stellen zodat medewerkers op temperatuur kunnen blijven.

Warme drankjes

Is het koud bij u op kantoor of in de ontvangstruimte? Zorg dan in de eerste plaats voor voldoende en goed werkende warmtebronnen, goede ventilatie en voorkom tocht door de luchtsnelheid te verlagen. Zet geen ramen of deuren tegen elkaar open en zorg voor ramen met isolerend dubbelglas. Regelmatig pauzes op een warme plek en warme drankjes helpen ook tegen de kou.

Gevoerde laarzen

Als niets helpt, is grover geschut nodig. De gemeente Vlaardingen tastte vorig jaar december (diep) in de buidel en trakteerde tien receptiedames op een paar Uggs (kosten: 1700,00 euro). Het management sponsorde de met wol gevoerde laarzen omdat er niets te doen was tegen de koude luchtstroom in de recent verbouwde publiekshal.

Zijn Uggs voor u geen optie? Digitsole heeft zooltjes voor in de schoenen waarvan de temperatuur kan worden ingesteld tot 45 graden. Met een app kun je de warmte instellen, maar ook stappen tellen en het aantal calorieën zien dat je verbrandt. De bluetooth zolen werken twee tot zes uur voordat ze moeten worden opgeladen en zijn met 199,00 euro niet goedkoop. Nog duurder is een Dyson Hot + Cool ventilator, maar deze functioneert niet alleen in de winter als lokaal kacheltje, hij komt ook in de zomer als verkoeler van pas!

Warme voetenmat

Minder kostbaar is een verwarmde voetenmat. Ideaal voor koukleumen met een stopcontact in de buurt. Een verwarmde vloermat zorgt niet alleen voor warme voeten, de infraroodverwarming kan ook spierpijn en pijn in de gewrichten verlichten. Vloermatten zijn er in alle soorten, maten en prijzen.

Hetzelfde geldt voor verwarmde muis- en bureaumatten. Met een privé kacheltje op het bureau zijn koude handen verleden tijd én de warmte zou helpen tegen rsi. Uit onderzoek blijkt dat mensen met stramme of koude vingers, rsi-klachten of reumatische gewrichtsklachten baat hebben bij warmte. Het ontspant, bevordert de doorbloeding en daarmee ook het spierherstel.

Slimme usb-gadgets

Geen stopcontact in de buurt? Ook met een powerbank of usb-aansluiting op uw computer kunt u zich warmhouden. Met deze gadget bijvoorbeeld. Via een slim patroon van onbreekbare koolstofvezels genereert de warmtepad een aangename infraroodstraling met een constante warmte afgifte van ongeveer 38 graden. Heeft u last van koude billen? Dan kunt u dit infraroodkussen van ValueRays op uw bureaustoel leggen.

Aaibare muismatten

Als u liever een paar gezellige verwarmende gadgets wilt scoren, dan kunt u uw hart ophalen bij winkels als Xenos waar u voor een paar euro een vrolijke handwarmer op de kop tikt. Of in de online store Aliexpress waar u kunt kiezen uit verschillende aaibare muismatten. Tip: ook leuk als Sinterklaas of als kerstcadeautje.

New Call-to-action