Video: proactief (bouw)terreinen beveiligen

Video
1 minuut leestijd

Beveiliging is het beste wapen tegen criminaliteit. Zelfs afgelegen en verlaten (bouw)terreinen kunnen met (mobiele) camera’s en slimme software 24/7 worden gemonitord. Bekijk een impressie vanuit het Securitas Operations Center (SOC).

De alarmcentrale van Securitas, het Securitas Operations Center (SOC) in Geldrop, is de spin in het web als het gaat om beveiligen op afstand. Op basis van vooraf ingestelde parameters registreren camera’s iedere afwijkende situatie, waarna er onmiddellijk een melding uitgaat naar de alarmcentrale. Slimme detectiemiddelen zoals grond-, hek en radardetectie registeren verdachte bewegingen, terwijl vaste, Pan Tilt Zoom (PTZ) en thermische camera’s het terrein dag en nacht in beeld brengen.

Bekijk hier de video 

Cameratoezicht

Op goed beveiligde terreinen wordt nauwelijks gestolen. Cameratoezicht op bouwplaatsen wint daarom aan populariteit. Onder andere door middel van tijdelijke beveiligingsoplossingen zoals mobiele cameramasten. Deze kunnen in veel situaties worden ingezet waaronder in de bouw, bij festivals, evenementen en voor de beveiliging van (bedrijven)terreinen. De standaard units zijn voorzien van een thermische en een domecamera, verlichting en een spreek/luisterverbinding. Onbevoegden kunnen daarmee op afstand vanuit het SOC worden aangesproken.

Snel schakelen

Een voordeel van mobiele cameramasten is dat ze gemakkelijk te verplaatsen zijn, snel inzetbaar zijn en goed in te stellen. Een ander voordeel is dat ze – net als vaste camera’s – kunnen worden aangesloten op de alarmcentrale. Beelden worden in geval van nood rechtstreeks doorgezet naar de politie via Live View en doordat camerabeelden gelden als geverifieerd alarm komen hulpdiensten snel in actie. Heeft een alarmmelding nadere inspectie nodig dan schakelen centralisten in het SOC met mobiele surveillanten ter plekke.

Het Nieuwe Beveiligen

In het SOC wordt voortdurend gestreefd naar integrale, proactieve beveiligingsoplossingen. In de alarmcentrale wordt alle data opgeslagen: van de data van de monitoring, de Video Content Analyse (VCA) tot de data die een surveillant op locatie genereert. Deze data, eventueel verrijkt met externe data, wordt in het SOC verzameld en geanalyseerd. Deze werkwijze past 100 procent binnen de beveiligingsvisie Het Nieuwe Beveiligen: proactief beveiligen met als uiteindelijke doel voorspellend handelen door middel van predictive data.

Alerte gastvrijheid