Securitas neemt Poseidon over

Artikel
1 minuut leestijd

Badhoevedorp, 2 juli 2015 – Securitas Nederland neemt Poseidon Security Systems over. Poseidon biedt innovatieve geïntegreerde video-oplossingen aan de zakelijke markt. Met deze overname verwacht Securitas de mogelijkheden voor integrale veiligheidsoplossingen voor klanten verder te vergroten.

De strategie van Securitas om mens, kennis en techniek te combineren in integrale veiligheidsoplossingen voor klanten is succesvol. Door de overname van Poseidon versterkt Securitas haar aanbod van mogelijkheden hiervan. Peter Schollmann, algemeen directeur Securitas: “Poseidon is een innovatieve specialist op het gebied van IP videotechniek met geïntegreerde oplossingen voor de Petrol retailmarkt en Retail in het algemeen. Dit sluit naadloos aan op onze behoefte naar groei van onze Remote Video Solutions. Deze overname versterkt onze organisatie in het creëren van de optimale veiligheidsoplossingen voor onze klanten.”

John Heins, algemeen directeur Poseidon Security Systems, legt uit: ‘Poseidon heeft veel succes met het ontwikkelen en leveren van geïntegreerde IP video oplossingen. Door de samenwerking met Securitas kunnen wij ons succes uitbouwen naar andere sectoren en de groei verder versnellen. Securitas is een internationale speler wat de grens oversteken een stuk makkelijker maakt.’ De expertise van Poseidon in combinatie met het uitgebreide dienstenpallet van Securitas zorgt voor nog betere klantoplossingen.

Marktpositie

Ondanks de overname van Poseidon door Securitas gaat het bedrijf, gevestigd in Breda en bestaande uit 22 medewerkers, onder haar eigen naam verder. Schollmann: ‘Poseidon heeft een unieke marktpositie verworven. We zijn van mening dat de huidige naam belangrijk is voor continuering van het succes van deze innovatieve organisatie.’