Securitas breidt uit met 1.500 beveiligers

Securitas breidt uit met 1.500 beveiligers

Nieuwsartikel
1 minuut leestijd

Securitas breidt haar team met beveiligingsmensen fors uit om aan de vraag uit de markt te blijven voldoen. Dit jaar zijn ruim 1.800 vacatures beschikbaar waarvan 1.500 voor beveiligers. Om haar doelstellingen te realiseren heeft Securitas onder andere de vernieuwde website WerkenbijSecuritas.nl gelanceerd.

Naast vacatures voor beveiligers zijn er op WerkenbijSecuritas.nl diverse vacatures voor receptionisten en technische profielen te vinden. Op de vernieuwde website ligt de nadruk op het inspireren, verleiden en activeren van toekomstige collega’s. Het platform biedt niet alleen een overzicht van opstaande vacatures, maar geeft tevens een uitgebreide kijk in de wereld van onder andere het beveiligen.

Scholingstrajecten

Behalve het werven van nieuwe medewerkers, besteedt Securitas al jaren veel aandacht aan het opleiden van nieuwe beveiligingsmedewerkers. In samenwerking met gerenommeerde opleidingsinstituten leidt Securitas nieuwe medewerkers zelf op. Door de enorme groei dit jaar, zal Securitas in maart, naast alle huidige opleidingslocaties, een extra opleidingslocatie openen om alle leerlingen inhouse te kunnen opleiden.

Ideale veiligheidsbalans

‘In de huidige, krappe arbeidsmarkt, waar een potentiële beveiliger kan kiezen uit 5 banen, ben ik er trots op dat zoveel beveiligers kiezen voor een job bij Securitas’, zegt Peter Schollmann, algemeen directeur bij Securitas. ‘Zodoende blijven wij in staat om een goede combinatie te maken van mensen, kennis en techniek en kunnen wij de ideale veiligheidsbalans bieden aan onze klanten.’

Aantrekkelijke werkgever

Securitas hecht veel waarde aan goed werkgeverschap. Vorig jaar werd de beveiligingsorganisatie in de MT500 uitgeroepen tot meest aantrekkelijke werkgever in de categorie catering, schoonmaak, beveiliging en diverse zakelijke dienstverlening. Securitas kwam met vijf sterren naar voren als winnaar binnen haar categorie.

Het Nieuwe Beveiligen in de praktijk