Kosten delen met collectieve beveiliging

Kosten delen met collectieve beveiliging

Artikel
2 minuten leestijd

Als uw bedrijf gevestigd is op een bedrijventerrein en u kampt met overlast, inbraken en/of andere vormen van criminaliteit dan kan het een goed idee zijn te kiezen voor collectieve beveiliging. Met een betrouwbaar, ervaren en gecertificeerd beveiligingsbedrijf bent u niet alleen goed beveiligd, u bespaart ook kosten.

Collectieve beveiliging wint de laatste tijd flink aan populariteit bij ondernemers. Het laag willen houden van de kosten, is een belangrijke reden om te kiezen voor collectieve beveiliging. Hoe meer bedrijven op het bedrijventerrein meedoen des te lager immers de kosten.

Andere redenen voor het succes van collectieve beveiliging zijn technologische toepassingen zoals kentekenregistratie, waarbij elk voertuig dat het bedrijventerrein op- en afrijdt wordt geregistreerd en zo gecontroleerd. Ook wordt steeds vaker gewerkt met moderne IP-camera’s.

Informatie koppelen

Een groot voordeel van collectieve beveiliging is dat ondernemers elkaar informeren en adviseren. Ze zijn daardoor beter in staat om informatie en beveiligingsmaatregelen te koppelen. Een gevolg daarvan is dat beveiligingsbedrijven informatie bij calamiteiten razendsnel kunnen delen met ondernemers, politie en de gemeente, zodat die partijen vervolgens de juiste actie kunnen ondernemen.

In plaats van reactief beveiligen – waarbij een beveiligingsbedrijf pas in actie komt na een (alarm)melding – kiezen steeds meer ondernemers en beveiligingsbedrijven voor proactief beveiligen. Met behulp van technologische toepassingen én een slimme koppeling van informatie wordt op een efficiënte en snelle manier een hogere mate van veiligheid en gevoel van veiligheid op uw bedrijventerrein gecreëerd.

Collectieve beveiliging is maatwerk

Bent u met uw onderneming op een bedrijventerrein gevestigd en wilt u onderzoek doen naar de mogelijkheden tot collectieve beveiliging? Dan is het verstandig om contact te zoeken met een professioneel, betrouwbaar en gecertificeerd beveiligingsbedrijf.

Als u een beveiligingsexpert uitnodigt, bekijkt hij samen met u welke organisatorische, bouwkundige en elektronische maatregelen noodzakelijk zijn. Belangrijk is dat de continuïteit van de bedrijfsvoering van alle deelnemende bedrijven op het bedrijventerrein wordt gewaarborgd.

De volgende stap is het maken van een beveiligingsplan voor het totale bedrijventerrein én voor elk van de deelnemende ondernemingen afzonderlijk. Het mes snijdt aan twee kanten. Niet alleen het terrein waarop uw bedrijf staat, is beveiligd, ook uw eigen onderneming.

Kosten verdelen

In samenspraak met uw beveiligingsbedrijf worden vervolgens maatregelen genomen. De kosten van de collectieve beveiliging worden evenredig verdeeld onder de deelnemers.

Om de kosten ook in de toekomst laag te houden, zal uw beveiligingsbedrijf er alles aan doen om bedrijven op het terrein te blijven informeren, uit te nodigen én er met goede voorbeelden van te overtuigen deel te nemen aan de collectieve beveiliging.