Hoe goed is jouw bedrijf beveiligd? 6 tips van Securitas   

ArtikelMKB
1 minuut leestijd

Waar let je op bij het beveiligen van je onderneming? De ervaren beveiligingsmonteurs van Securitas weten wat er nodig is om vervelende situaties te voorkomen. Ze delen 6 praktische tips met je.  

1. Kies de juiste camerabeveiliging, niet de goedkoopste

Tegenwoordig is het ontzettend eenvoudig om online goedkoop een beveiligingscamera op de kop te tikken. Maar goedkoop kan zomaar duurkoop zijn. Laat je goed adviseren en bedenk eerst waarom, hoe en waar je camera’s wilt inzetten. 

2. Zorg voor een verankerde kluis 

Veel bedrijven, waaronder winkels, cafés en restaurants, werken met contant geld. Dat vraagt om een verankerde kluis. Verankeren betekent dat de kluis goed moeten worden vastgezet, aan de bodem en aan de achterkant van de safe. Zo maak je het inbrekers een stuk lastiger. 

3. Berg klant- en persoonsgegevens veilig op 

Met de strengere privacywetgeving (AVG) doet ieder bedrijf er goed om aan vertrouwelijke gegevens zorgvuldig te beveiligen. Denk daarom bij het organiseren van je beveiliging ook aan inbraak- en brandwerende archiefkasten.  

4. Neem organisatorische maatregelen 

Denk goed na over de organisatie van je beveiliging. Hoe kom je het pand binnen, waar berg je je sleutels op, welke procedures zijn daarvoor? Een goede beveiliging is vooral ook een kwestie van bewustwording.  

5. Check je verzekering 

Voldoe je niet aan de polisvoorwaarden dan kan het gebeuren dat de verzekeraar niet of maar een gedeelte uitkeert. Dit komt helaas nog te vaak voor. Bel daarom de verzekeraar en check of jouw beveiliging voldoet aan de gestelde eisen.  

6. Sluit je installatie aan op een alarmcentrale 

Veel mensen weten niet wat een alarmcentrale precies doet en twijfelen over de kosten. Maar een dure alarminstallatie zonder abonnement op een alarmcentrale is echt zonde. De alarmcentrale maakt het grote verschil en zorgt ervoor dat je grip hebt op je beveiliging.  

Jouw bedrijf optimaal beveiligen en direct voldoen aan alle BORG en verzekeringseisen? Kijk op securitas.nl/mkb