COVID-19 raakt beveiligingsbeleid

Opinie
1 minuut leestijd

COVID-19 raakt de invulling van het beveiligingsbeleid van ondernemingen. Dat bevestigt maar liefst 67% van de deelnemers aan onze poll. Daarnaast zegt bijna 20% momenteel nieuw beleid te implementeren.

Is de invulling van uw beveiligingsbeleid veranderd? Heeft u uw beveiliging op- of afgeschaald? En/of kiest u vaker voor technologische oplossingen om de coronacrisis te bedwingen? Er waren nauwelijks respondenten die deze vragen met ‘nee’ beantwoordden. Slechts 6% wacht rustig af tot de situatie verbetert.

Strenge maatregelen

Uit de polluitslagen blijkt dat deze coronacrisis bijna geen enkele sector voorbijgaat. Verlaten kantoren, gewijzigde openingstijden, thuiswerken en projecten die stil zijn komen te liggen; de strenge maatregelen raken iedereen en dwingen organisaties goed na te denken. Ook over de invulling van hun beveiliging.

pollresultaten beveiligingsbeleid

Contactloze toegangscontrole

Aangescherpt beveiligingsbeleid is bijvoorbeeld nodig als het gaat om nieuwe eisen met betrekking tot de ontvangst van mensen en goederen. Bedrijven kiezen vaker voor slimme en veilige oplossingen op het gebied van toegangscontrole. Zo maakt een een systeem voor contactloze toegangscontrole zoals een ontvangstportal het gemakkelijker om de social distancing- en strengere hygiëneregels na te leven.

Beveiliging op afstand

Beveiliging op afstand is een andere manier om aan de regels van fysieke afstand te voldoen. Door middel van geavanceerde cameratechnologie is het mogelijk om op afstand te communiceren, toegang te verlenen en bezoekers op afstand te begeleiden. Een particuliere alarmcentrale kan hier een centrale rol in spelen.

Beschermen bedrijfsgegevens

Daarnaast is er bijzondere aandacht voor het beschermen van bedrijfsgegevens. Dit omdat door veelvuldig thuiswerken de dreiging is toegenomen. Het aantal phishingmails is sinds de uitbraak van het coronavirus met 600% gestegen en cyberaanvallen zijn aan de orde van de dag. Nu werknemers afwisselend thuis en op kantoor werken, is het daarom van groot belang dat het securitybeleid daarop wordt afgestemd.

New Call-to-action