Koukleum op kantoor? Tips en tricks

Artikel
2 minuten leestijd

Aanhoudend koud en wisselvallig weer met 60 procent kans op (winterse) neerslag. Als we de weersvoorspellingen moeten geloven dan is de winter nog niet voorbij. Welkom! ging op zoek naar tips en slimme gadgets om op kantoor toch lekker warm te blijven.

Is het koud bij u op kantoor of in de ontvangstruimte? Zorg dan in de eerste plaats voor goedwerkende warmtebronnen, ventilatie en voorkom tocht door de luchtsnelheid te verlagen. Zet geen ramen of deuren tegen elkaar open en zorg voor ramen met isolerend dubbelglas.

Thermokleding

Zijn de omstandigheden niet optimaal, dan is het verstandig om u warm te kleden. Van een laagje thermokleding onder je outfit zie je niets en blijft u toch lekker warm. Daarnaast kunnen een warme trui of extra colbert op de werkplek wonderen doen. Maar nog belangrijker tegen de kou? Dat is een goede (werk)houding en voldoende rustmomenten.

Rondje lopen

Juist als u snel last heeft van kou, is het goed om in beweging te blijven. Loop wat vaker naar het koffiezetapparaat of ga een blokje om tijdens de lunch. Krijgt u het vaak koud als u wat langer achter uw bureau zit? Dan is het goed om op uw houding te letten. Een slechte houding is vaak een oorzaak van koude handen en voeten.

Stressbal

Om de bloedcirculatie te bevorderen kunt u een voeten- en/of polssteun proberen. Daarmee creëer je de ideale hoek tussen onder- en bovenbenen en polsen en handen. Of neem een stressbal mee naar kantoor. Deze zijn er in alle soorten en maten en ideaal om de handen en vingers mee te rekken en strekken. Koude en droge handen? De Koude handen & voeten-crème van Naturalize heeft een verwarmend effect.

Warm met usb

Helpt dit alles niet voldoende, dan kan (usb)techniek een handje helpen. Voor een paar euro zijn in de onlinestore AliExpress de leukste gadgets te vinden. Van aaibare muismatten, elektrisch verwarmde inlegzolen tot verschillende soorten handverwarmers. En wat dacht u van een usb mokverwarmer of dit mini-kacheltje voor op uw bureau?

Warm met een stekker

Een elektrisch dekentje voor over de schouders of een verwarmde vloer- of bureaumat is ideaal voor koukleumen met een stopcontact in de buurt. Een verwarmde mat zorgt niet alleen voor warme voeten, infraroodverwarming verlicht ook spierpijn, rsi-klachten en pijn in de gewrichten. Uit onderzoek blijkt dat mensen met stramme of koude vingers, rsi-klachten of reumatische gewrichtsklachten baat hebben bij warmte. Het ontspant, bevordert de doorbloeding en daarmee ook het spierherstel.

Koud kantoor

Infrarood kan ook worden toegepast om een bureau te verwarmen dat op een koude of moeilijk te verwarmen plaats staat. Met deze dimbare verwarmer onder het bureau bijvoorbeeld worden uw benen en voeten door de straling lekker warm.

Luxe gadgets

Speelt geld geen rol, dan zijn er ook luxe gadgets te vinden. Bluetooth zolen van digitsole bijvoorbeeld. De temperatuur van deze zooltjes kan worden ingesteld tot 45 graden. Met een app kun je de warmte instellen, maar ook stappen tellen en het aantal calorieën zien dat je verbrandt. Een andere mooie gadget is de Dyson Pure Hot+Cool Link. Dit apparaat maakt een koude ruimte niet alleen lekker snel warm, hij reinigt ook de lucht en verkoelt in de zomer.

New Call-to-action