Succesvol beveiligen op afstand

Artikel
2 minuten leestijd

Het aantal inbraken en diefstallen neemt al jaren fors af. Vooral gelegenheidsdieven laten zich afschrikken door de aanwezigheid van camera’s. Logisch dus dat steeds meer bedrijven kiezen voor beveiligen op afstand. Voorkomen is beter dan genezen.

Een toename van het aantal bewakingscamera’s, inbraakpreventie en professionele beveiliging zijn volgens de politie enkele redenen waarom de criminaliteitscijfers elk jaar opnieuw dalen. Beveiliging op afstand speelt daarbij een grote rol. Steeds vaker kiezen bedrijven ervoor om hun camera’s aan te sluiten op een alarmcentrale die de beelden op afstand opvolgt en analyseert.

New Call-to-action

 Dienstverlening op afstand

Kantoren en bedrijfsterreinen die zichtbaar zijn uitgerust met bewakingscamera’s én zijn aangesloten op een alarmcentrale krijgen minder te maken met inbraken en ongewenste bezoekers. De belangrijkste voordelen van beveiligen op afstand zijn:

  • Opname van videobeelden met een hoge resolutie: dankzij scherpe beelden wordt de kans om daders te identificeren een stuk groter.
  • Rechtstreekse verbinding met de alarmcentrale: permanente monitoring. In geval van een alarm nemen medewerkers van de alarmcentrale gepaste maatregelen.
  • Intelligente video-analyse: slimme camera’s detecteren beweging binnen een vooraf bepaald gebied. Zodra de camera afwijkingen detecteert, wordt de alarmcentrale automatisch gealarmeerd.
  • Aantrekkelijk tarief: cameratoezicht op afstand wordt steeds vaker aangeboden als dienstverlening waarbij de apparatuur en het onderhoud bij de kosten is inbegrepen. Zo worden nieuwe technologieën en beveiligen op afstand toegankelijk tegen een aantrekkelijk tarief.

Snelle follow up

Een van de grootste voordelen van beveiliging op afstand is de mogelijkheid van een snelle follow up. Hiermee kan vervolgschade kan worden beperkt en zelfs voorkomen. Centralisten in de alarmcentrale komen gelijk in actie als er een melding binnenkomt. Zij zijn getraind in het herkennen van afwijkend gedrag en kunnen snel schakelen, waardoor tijdig de juiste interventie wordt toegepast. Bij een acuut alarm worden hulpdiensten, waaronder de politie, onmiddellijk gewaarschuwd.

Virtuele bewakingsrondes

Met cameratoezicht op afstand is het mogelijk om preventieve, virtuele bewakingsrondes uit te voeren. Voor deze vorm van beveiligen op afstand worden vaste- en beweegbare IP-camera’s gebruikt. Met name op grote terreinen is camerasurveillance efficiënt. Zeker als deze plaatsvindt in combinatie met fysieke beveiliging.

In combinatie met intelligente analysesoftware zorgen slimme camera’s ervoor dat er alleen melding wordt gemaakt als er daadwerkelijk iets afwijkends gebeurt. Bij verdachte bewegingen bijvoorbeeld. Ook is het mogelijk het systeem te koppelen aan veiligheidssystemen die bijvoorbeeld een overstroming of glasbreuk meten. Daarnaast kunnen camera’s worden ingezet voor toegangsbeheer. Via camera’s kan de identiteit van bezoekers op afstand worden gecontroleerd.

Voordelen van beveiligen op afstand

Zoals hierboven beschreven, zijn de voordelen van videobeveiliging op afstand groot. Incidenten kunnen snel worden opgevolgd waardoor de schade beperkt blijft. Als ondernemer loopt u minder risico en kunt u zelfs kosten besparen. Daarnaast investeert u met beveiliging op afstand niet alleen in de veiligheid van uw onderneming, maar tevens in een krachtig middel om het aantal loze alarmmeldingen terug te dringen. Dit maakt de hele alarmketen vele malen efficiënter en effectiever.

New Call-to-action