NOGEPA kiest voor Fit@Work van Securitas Technology

Klantverhaal
2 minuten leestijd

De behoefte aan betrouwbare veiligheidsoplossingen die medewerkers en bezoekers optimaal beschermen in coronatijd is flink gestegen. Securitas Technology ontwikkelde Fit@Work met praktische en preventieve oplossingen zoals People Counting, een zelfscanterminal en temperatuurcontrole. NOGEPA, de Nederlandse brancheorganisatie van olie- en gasmaatschappijen, koos voor Express Human Risk Detection.

Om verspreiding van het coronavirus onder offshore medewerkers tegen te gaan, koos NOGEPA voor Express Human Risk Detection. Op 25 maart is de oplossing op Den Helder Airport, een van de grootste offshore helihavens van Noordwest-Europa, geïmplementeerd door de engineers van Securitas Technology en Peter Spoolder, Logistiek Manager bij Total E&P Nederland. Samen met een medicus werd het systeem uitvoerig getest. Total E&P Nederland is door NOGEPA gevraagd de implementatie te begeleiden. 

New Call-to-action

Bescherming offshore- en luchtvaartpersoneel 

Express Human Risk Detection is een preventieve risico detectie-oplossing, primair ontwikkeld door Securitas Technology om een risico-indicatie af te geven op basis van een live-analyse. Hiermee wil NOGEPA het offshore- en luchtvaartpersoneel beter beschermen tegen het coronavirus. Op Den Helder Airport vervoeren helikopters dagelijks offshore werkers naar en van diverse offshore energie-installaties op het Nederlands Continentaal Plat. Den Helder Airport telt ruim 22.000 vliegbewegingen en circa 140.000 passagiers passeren de incheckbalies.

Betrouwbaar en efficiënt

Peter Spoolder is Logistiek Manager bij Total E&P Nederland en verantwoordelijk voor het veilig vervoeren van medewerkers van en naar de offshore energie-installaties in de Noordzee. Spoolder: ‘Cruciaal onderdeel van de veiligheid is het voorkomen van verspreiding van het coronavirus en het virusvrij houden van de offshore locaties. Omdat we dit graag zo goed en snel mogelijk willen doen, gebruiken we Express Human Risk Detection bij alle incheckbalies. Zodra de sensor een verhoogde waarde constateert, komen we direct in actie. Het controleproces is hierdoor uiterst betrouwbaar en zeer efficiënt.’

Gefundeerd besluit

Securitas Fit@work wordt voornamelijk gebruikt voor het meten van de temperatuur van medewerkers en luchthavenpersoneel. Bezoekers die de luchthaven en het restaurant bezochten voor het mooie uitzicht op de helikopters, hebben tijdelijk geen toegang. Spoolder: ‘We meten nu direct de correcte temperatuur, waardoor het gesprek met de verpleegkundige veel effectiever en gerichter is. Dat zorgt voor een significante tijdswinst. Ook is er nu bij een gescande verhoging een tweede onafhankelijke meting voorhanden, zodat de beslissing voor toegang of weigering gefundeerd genomen kan worden.’ Bij de metingen houdt NOGEPA rekening met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Zo vindt er geen opslag van gegevens plaats en worden metingen niet gekoppeld aan persoonsgegevens.  

Primaire processen

De nieuwe gezondheidsscreening is van vitaal belang voor de primaire processen van de aangesloten leden. ‘Het Noordzeegas is zeer belangrijk voor onze hoofdgebruikers, zoals de staalindustrie en energiecentrales. Ook voor particulier gebruik wordt een substantieel gedeelte vanuit de Noordzee geleverd. Nu het Groninger gasveld minder produceert, zal deze vermindering van gasproductie gecompenseerd moeten worden vanuit de Noordzee of via gasimport. Daarom is het van cruciaal belang dat de offshore locaties vrij blijven van COVID-19 besmettingen en geopereerd blijven door fit en gezond personeel’, aldus Spoolder.

https://content.securitas.nl/securitas/lp_whitepaper_beveiligen-in-de-anderhalvemeter-samenleving