Securitas Technology ISO 27001 gecertificeerd

Nieuwsartikel
1 minuut leestijd

Als een van de eerste technische security-ondernemingen in Nederland is Securitas Technology uit Dordrecht sinds kort ISO 27001 gecertificeerd. ISO 27001 is de wereldwijd erkende norm op het gebied van informatiebeveiliging. Organisaties die over deze certificering beschikken, laten zien dat ze voldoen aan alle eisen rondom informatiebeveiliging. Securitas Technology doorliep een intensief certificeringstraject van zeven maanden om de certificering te bemachtigen.

Informatiebeveiliging

ISO 27001 certificering draagt zorg voor de beheersing van de informatiebeveiligingsrisico’s en daarmee ook aan het borgen van de bedrijfsdoelen. Dankzij ISO 27001 blijft cruciale informatie voor het bedrijfsproces beschikbaar en wordt voorkomen dat vertrouwelijke informatie naar buiten lekt. Dit wordt geborgd door een uitgebreide optelsom van technische en organisatorische maatregelen. 

Zeven maanden

Ondanks het intensieve traject van zeven maanden, waarin met man en macht werd gewerkt om alle eisen te voldoen, is van overdreven trots of voldoening bij directeur John Heins zeker geen sprake. ‘Natuurlijk ben ik blij dat we nu gecertificeerd zijn en trots op onze medewerkers die dit mogelijk hebben gemaakt, maar eigenlijk vind ik deze certificering niet meer dan normaal voor een security-bedrijf. Het verbaasde me dan ook dat we hiermee een van de eerste technische securitybedrijven in Nederland zijn.’

Havenbedrijf Rotterdam

Voor Securitas Technology sluit de ISO 27001 certificering naadloos aan bij de aard en omvang van recente projecten en opdrachtgevers. Zo wordt steeds vaker gewerkt voor (lokale) overheden, die certificering als voorwaarde stellen voor een aanbesteding. Dit was bijvoorbeeld ook het geval bij een omvangrijk project voor het Havenbedrijf Rotterdam, waarbij hoogwaardige camerasystemen en ICT in het hele havengebied worden geïnstalleerd in de strijd tegen drugscriminaliteit, illegale immigratie, mensenhandel en milieucriminaliteit. 

Penetratietesten

Heins: ‘Het Havenbedrijf Rotterdam stelde voor het convenant ‘Cameratoezicht Haven Rotterdam’ zeer hoge eisen aan ons als leverancier en liet daarom door een gerenommeerd extern information security bedrijf penetratietesten uitvoeren om de beveiligingsmaatregelen te controleren. Gelukkig hebben we deze penetratietesten allemaal kunnen weerstaan en kunnen we aantonen dat we de juiste maatregelen genomen te hebben. Uiteraard zullen we hier ook voor de toekomst zeer alert op blijven.’

New Call-to-action