Securitas opnieuw beste beveiligingsbedrijf

Nieuwsartikel
2 minuten leestijd

Securitas is door Managementblad MT in 2019 voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot beste beveiligingsorganisatie. Dat blijkt uit de MT1000, de lijst van de meest gewaardeerde zakelijke dienstverleners van Nederland.

Management Team doet sinds 2001 jaarlijks onderzoek naar de kwaliteit en populariteit van leveranciers van financiële diensten op de Nederlandse markt. Later kwamen daar de professionele dienstverleners en digitale leveranciers bij. Sinds 2017 zijn de ranglijsten samengevoegd tot één omvattende lijst: de MT1000. Het onderzoek naar de meest gewaardeerde dienstverleners werd dit jaar uitgevoerd door Amsterdam Centre for Business Innovation

Net Promotor Score

‘Hoe waarschijnlijk is het dat u deze dienstverlener zou aanbevelen aan een vriend of collega?’ Dat is de vraag die een panel van zakelijke beslissers kreeg voorgelegd. Respondenten werd gevraagd hun ervaringen te delen en leveranciers te waarderen op een schaal van 1 tot 10. Aan de hand van deze antwoorden werd de Net Promotor Score (NPS) berekend die de basis vormt voor de ranglijsten van de MT1000. Daarnaast werd het panel gevraagd één tot vijf sterren te geven voor de aspecten: klantgerichtheid, productleiderschap en kwaliteit van uitvoering. Securitas kwam in de categorie Beveiliging als beste uit de bus. Op de tweede en derde plaats eindigden respectievelijk G4S en Trigion. 

Zakelijke diensten

De basis voor de MT1000 zijn ervaringen en niet slechts de reputaties van bedrijven. De ondervraagden zijn beslissers over de inkoop van zakelijke diensten in bedrijven met meer dan twintig medewerkers. Ze worden alleen ondervraagd over categorieën waar ze verantwoordelijk voor zijn en over dienstverleners waar ze zakelijk contact mee hebben gehad.

Beste reputatie

Ook in het jaarlijkse reputatieonderzoek, de MT500 scoorde Securitas in 2019 goed. Securitas kwam net als in 2018 als meest aantrekkelijke werkgever in de categorie catering, schoonmaak, beveiliging en diverse zakelijke dienstverlening uit de bus. Bij deze lijst draait alles om de goede naam: welk bedrijf heeft de beste reputatie bij zijn ‘peers’? Elk jaar vraagt Management Team duizenden ondernemers, managers, bestuurders en c-level naar de reputatie van de concurrentie in de markt. Met als resultaat de MT500. 

Vertrouwen

Peter Schollman, algemeen directeur van Securitas Nederland is blij met de resultaten. ‘Ik ben trots op het vertrouwen in onze dienstverlening en op onze medewerkers die zich het afgelopen jaar opnieuw met hart en ziel voor onze klanten hebben ingezet. Ook in 2020 kunnen klanten, partners en medewerkers op ons rekenen.’

New Call-to-action