Digitalisatie en innovatie speerpunten nieuwe directie Securitas

Digitalisatie en innovatie speerpunten nieuwe directie Securitas

Nieuwsartikel
1 minuut leestijd

Het directieteam van Securitas is met ingang van 1 januari gewijzigd en uitgebreid. In de nieuwe samenstelling staan digitalisatie, innovatie en strategische veranderprojecten binnen het bedrijf centraal. Met de focus op deze aandachtsgebieden kan de transformatie van Securitas naar Intelligent Protective Services Partner worden versneld.

Digitalisatie en innovatie

Ruben van Berg, voormalig operationeel directeur neemt in de nieuwe samenstelling de rol van directeur digitalisatie en innovatie op zich. Met zijn team zal hij zich volledig gaan richten op innovatie en digitalisatie. Van Berg was tot 1 januari verantwoordelijk voor de operationele activiteiten en speelde ook in deze functie vaak een voortrekkersrol in vernieuwing en digitalisatie binnen Securitas. Zijn nieuwe team is inmiddels samengesteld. De komende periode wordt er meer bekend gemaakt over de aandachtsgebieden en programma’s.

Wim Geutjes operationeel directeur

De functie van operationeel directeur wordt vanaf 1 januari 2020 vervuld door Wim Geutjes. Geutjes heeft de afgelopen vijf jaar zijn sporen verdiend binnen de Area Seaports, als area manager. Met zijn team slaagde hij erin om – met oog voor de bedrijfsdoelstellingen – zowel de belangen van de klant als die van medewerkers te behartigen. Daarnaast leverde hij een grote bijdrage aan het initiëren van kwaliteitsverbeteringen en veiligheidsoplossingen waarin mens, kennis en techniek centraal staan. Het is nog niet bekend wie Geutjes opvolgt binnen de Area Seaports.  

Sterke informatiepositie

Volgens algemeen directeur Peter Schollmann was het noodzakelijk de organisatie kritisch te bekijken en waar nodig aan te passen. In een veranderende wereld verandert ook de rol van beveiligingsorganisaties. Naast een mens- en klantgerichte werkwijze is een sterke informatiepositie de laatste jaren belangrijk geworden. Net als een datagedreven aanpak die het mogelijk maakt om services te combineren tot slimme beveiligingsoplossingen. 

Intelligent Protective Services Partner

Schollmann verwacht dat de wijzigingen in het directieteam Securitas in staat stelt te accelereren in de transformatie naar Intelligent Protective Services Partner. ‘Ik weet zeker dat de veranderingen ons gaan helpen en een belangrijke bijdrage gaan leveren in het bouwen aan het Securitas van de toekomst. Eén ding is duidelijk, de ambities vanuit de Nederlandse organisatie en Zweden zijn hoog en brengen een uitdagende en boeiende toekomst’, aldus Schollmann.

New call-to-action