Securitas beste beveiligingsorganisatie

Nieuwsartikel
1 minuut leestijd

Securitas is door zakenblad MT/Sprout voor de derde keer op rij uitgeroepen tot beste beveiligingsorganisatie. Dat blijkt uit de MT1000, de lijst van de meest gewaardeerde zakelijke dienstverleners van Nederland van 2020.

Voor de MT1000 2020 gaven meer dan 5.600 zakelijke beslissers hun mening over zo’n 2.000 zakelijke dienstverleners in 59 markten. Beslissers die in het afgelopen jaar met zakelijke dienstverleners hebben gewerkt werden door het Amsterdam Centre for Business Innovation gevraagd om partijen te beoordelen aan de hand van een Net Promotor Score (NPS) en op drie inhoudelijke aspecten: klantgerichtheid, productleiderschap en de kwaliteit van de uitvoering

Net Promotor Score

De NPS vormt de basis voor de ranglijsten van de MT1000. ‘Hoe waarschijnlijk is het (op een schaal van 0 tot 10) dat u deze dienstverlener zou aanbevelen aan een vriend of collega?’ Dat was de vraag die een panel van zakelijke beslissers kreeg voorgelegd. Aan de hand van de antwoorden werd de score berekend. Securitas werd winnaar in de categorie Beveiliging. Op de tweede en derde plaats eindigden respectievelijk G4S en Trigion. 

De basis voor de MT1000 zijn ervaringen en niet slechts de reputaties van bedrijven. De ondervraagden zijn beslissers over de inkoop van zakelijke diensten in bedrijven met meer dan twintig medewerkers. Ze worden alleen ondervraagd over categorieën waar ze verantwoordelijk voor zijn en over dienstverleners waar ze zakelijk contact mee hebben gehad.

Beste reputatie

Ook in het jaarlijkse reputatieonderzoek, de MT500 kwam Securitas in 2020 goed uit de bus. Securitas scoorde vier van de vijf sterren op alle onderdelen: klantgerichtheid, productleiderschap, excellente uitvoering, werkgeverschap en duurzaamheid. In tegenstelling tot de MT1000 draait het bij deze lijst vooral om de goede naam. Onderzocht wordt welk bedrijf de beste reputatie heeft bij zijn ‘peers’.

Veiligheid waarborgen

Peter Schollmann, algemeen directeur van Securitas Nederland is blij met de resultaten. ‘We zijn trots op het vertrouwen dat onze klanten ook in coronatijd in ons stellen. En natuurlijk op al onze medewerkers die zich voor honderd procent inzetten om de veiligheid van onze klanten te waarborgen.’  

New Call-to-action