Beveiligen in 2022: terugblikken en vooruitkijken

Beveiligen in 2022: terugblikken en vooruitkijken

Artikel
2 minuten leestijd

Welke ontwikkelingen kunnen we in 2022 verwachten in de wereld van de beveiliging? Ter gelegenheid van onze verhuizing naar Breukelen wierpen vier experts vorig jaar alvast een blik op de toekomst. Maar we beschreven meer trends die dit jaar van invloed kunnen zijn op uw beveiliging. Met deze vijf artikelen blikken we nog een keer terug.

1. Experts over het beveiligen van de toekomst 

Hoe ziet de wereld van de beveiliging eruit in 2035? Wat zijn de kansen en bedreigingen? Volgens hoogleraar Pieter van Gelder, Rick Strijbos van de Security Academy, Ard van der Steur, voorzitter van de Nederlandse Veiligheidsbranche en Krishna Taneja, directeur van de Veiligheidsregio Noord-Holland staan we aan de vooravond van grote ontwikkelingen. Welke dat zijn leest u in dit artikel.

2. Succesvol beveiligen op afstand

Het aantal inbraken en diefstallen neemt al jaren fors af. Een van de redenen is dat steeds meer bedrijven kiezen voor beveiliging op afstand. Kantoren en bedrijfsterreinen die zichtbaar zijn uitgerust met bewakingscamera’s én zijn aangesloten op een alarmcentrale krijgen minder te maken met ongewenste bezoekers. In dit artikel leest u wat de voordelen zijn van beveiligen op afstand. 

3. Vijf keer investeren in veilige gastvrijheid

De coronapandemie heeft het kantoorleven drastisch veranderd. Met het hybride werken, deels thuis en deels op kantoor, zijn nieuwe uitdagingen ontstaan op het gebied van veiligheid en gastvrijheid. Wilt u de veiligheid in uw organisatie vergroten, dan is het verstandig om te investeren in een gastvrije én veilige bedrijfscultuur. Aan welke processen kunt u daarbij denken? In dit artikel geven we vijf voorbeelden. 

4. Diplomatiek talent nodig voor beveiligen Vredespaleis

Als het gaat om beveiligen heeft elke organisatie haar eigen uitdagingen en behoeften. Zo is het voor het Vredespaleis in Den Haag belangrijk dat beveiligers om kunnen gaan met verschillende culturen en een flinke portie diplomatiek talent hebben. De Carnegie Stichting, eigenaar en beheerder van het paleis koos in 2021 opnieuw voor een samenwerking met Securitas. Lees in dit klantverhaal waarom.

5. Bescherm uw bedrijf tegen ransomware

De groei en evolutie van ransomware is een van de meest destructieve trends van de afgelopen jaren. Deze ‘explosie’ heeft ransomware van een economisch misdrijf naar een probleem met wereldwijde veiligheidsimplicaties gebracht. Experts verwachten dat ransomware ook in 2022 nog veel chaos zal brengen. Het is daarom belangrijk om uzelf te beschermen. In dit artikel leest u met welke beveiligingsmaatregelen u kunt voorkomen dat criminelen uw bestanden versleutelen en uw bedrijf platleggen. 

Gastveiligheid