RBO gunt beveiligingsdiensten aan Securitas

RBO gunt beveiligingsdiensten aan Securitas

Nieuwsartikel
1 minuut leestijd

De Rijks Beveiligings Organisatie (RBO) heeft voor haar eigen dienstverlening behoefte aan extra capaciteit vanuit particuliere beveiligingsorganisaties. Voor het leveren van beveiligingsdiensten is onlangs een Europese aanbesteding afgerond. De RBO heeft Securitas 2 van de 4 percelen gegund. Het gaat om de percelen binnen het geografische gebied van Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag.

De nadruk in het aanbestedingstraject lag vooral op het realiseren van een kwalitatief goede, flexibele en efficiënte voorziening voor de uitvoering van beveiligingsdiensten. De werkzaamheden betreffen een integrale aanpak waarbij objectbeveiliging, gastheerschap, preventieve controle en/of toezicht op de (brand)veiligheid en beveiliging op afstand naar wens ingezet worden.

De raamovereenkomsten hebben een looptijd van 4 jaar en zullen officieel per 1 april 2016 ingaan. Vanaf februari jl. is reeds gestart met de gefaseerde implementatie van de raamovereenkomsten, vanwege expiratiedata van (af)lopende contracten.

Rawin Jharap, Area Manager bij Securitas: “We zijn er trots op dat we de samenwerking met de RBO kunnen voortzetten en uitbreiden. Door met elkaar in gesprek te blijven komen we samen tot de juiste veiligheidsbalans.”

Over RBO

De Rijks Beveiligings Organisatie (RBO) is een flexibele, professionele rijkseenheid op het terrein van de fysieke beveiliging van departementen en andere rijksdiensten. De RBO zorgt voor de coördinatie van de beveiliging, de dagelijkse aansturing op de werkvloer, de bemensing van de meldkamers, de toegangscontrole, de objectbeveiliging etc. De RBO schakelt zo nodig particuliere beveiligers in en stuurt zowel particuliere als ambtelijke beveiligers direct aan. De particuliere beveiligers moeten voldoen aan hetzelfde functieprofiel als de rijksbeveiliger.


New Call-to-action