Heinenoord kiest voor collectieve beveiliging

Artikel
1 minuut leestijd

Securitas heeft in opdracht van de Ondernemersvereniging Hoekse Waard (OHW) een security scan uitgevoerd op de bedrijventerreinen Boonsweg en Reedijk in Heinenoord. Hieruit volgden een aantal aanbevelingen om de veiligheid en de veiligheidsbeleving op beide terreinen te verbeteren.

Bert den Hartog, Business Developer bij Securitas, informeerde de ondernemers van de bedrijventerreinen tijdens een bijeenkomst over de mogelijkheden van het plaatsen van kenteken- en overzichtscamera’s bij de toegang tot de Reedijk en Boonsweg en de koppeling van eigen beveiligingsbeelden aan het Monitoring Center van Securitas. Dit concept wordt door Securitas op veel bedrijventerreinen zeer succesvol toegepast waarbij een significante daling van criminaliteit is te zien. Ook wordt in dit concept erg nauw samengewerkt met o.a. gemeente en politie. Securitas draagt de voorfinanciering van het systeem.

De aanwezigen stemden unaniem voor het uitvoeren van de aanbevelingen. Securitas bezoekt alle ondernemers gevestigd aan de Boonsweg en de Reedijk. Bij voldoende deelnemers kan gestart worden met collectieve beveiliging.

Samen sterker

Met collectieve beveiliging staan ondernemers samen sterker en wordt er geprofiteerd van gedeelde kosten waardoor iedereen voordeliger uit is. Daarbij is het door inzet van slimme camera’s mogelijk om het bedrijf in de gaten houden door middel van een eigen mobile device.

Bij het beveiligen van een bedrijventerrein wordt de 4-schillenbenadering toegepast, wat inhoudt dat alle gebieden op een terrein volledig in zicht zijn. Hierdoor wordt de meest optimale beveiliging voor het bedrijfspand en omliggende terrein gerealiseerd.

 

New Call-to-action